您好,欢迎来到测品娱乐。
搜索
您的当前位置:首页中考英语阅读理解完形填空练习22外研版

中考英语阅读理解完形填空练习22外研版

来源:测品娱乐


(阅读理解+短文改错)

(限时:30分钟)

一、阅读理解。

A

When you can't use words to express your idea,you make a gesture and people will usually understand what you are trying to say.Here are some examples of using gestures in the UK.

The Wave(挥手)

The wave is the most common gesture.To greet each other or to say goodbye,most people raise their hand and move it from side to side.One famous wave is made by the Queen.You can watch a video to see how Majesty(女王陛下) does her tasteful(高雅的) wave.

The V Sign

You may just be trying to spread peace and love,but if you are in the UK,please pay attention to where your hand is facing.Let the back of your hand face yourself,or it becomes an impolite gesture.

Pointing

This is not used as an insult(侮辱),but it is an impolite action when in public.Doing this can cause people to get angry,and even they'll just walk away from you.

( A )1.What does the underlined word “gesture” mean?

A.手势 B.装饰 C.态度

( C )2.________ is the most common gesture. A.Pointing B.The V Sign C.The Wave

( C )3.What can The V Sign NOT spread? A.Impoliteness. B.Peace and love. C.Friendship.

( A )4.Pointing is an ________ action when in public. A.impolite B.honest C.important

( B )5.What is the best title(标题) of this passage? A.Polite Gestures B.Gestures in the UK C.One Famous Wave B

Are you looking for some new and exciting places to take your kids to? Try some of these places:

Visit art museums. They offer different kinds of activities to excite your kids' interest. Many offer workshops for making land-made pieces, traveling exhibitions, book signings by children's favorite writer, and even musical performances and other arts.

Head to natural history museums. This is where kids can discover the past from dinosaur(恐龙) models to rock collections and pictures of stars in the sky. Also, ask what kind of workshops and educational programs are prepared for kids and any special things that are coming up.

Go to a Youtheater. Look for one in your area offering plays for children and family visitors. Pre-show play shops are conducted(开设) by area artists and educators where kids can discover the secret about performing arts. Puppet(木偶) making and stage make-up(舞台化妆) are just two special offerings you might find.

Try hands-on science. Visit one of the hands-on science museums around the country.

These science play-lands are great fun for kids and adults alike. They'll keep your child active the whole day while pushing buttons(按钮), experimenting, and building. When everyone is tired, enjoy a fun family science show, commonly found in these museums.

1.If a child is interested in animals and plants, he will probably visit . A.a Youtheater B.an art museum

C.a natural history museum D.a hands-on science museum 2.Kids can at a Youtheater.

A.look at rock collections B.see dinosaur models C.watch puppet making

D.give performances

3.The underline phrase “hands-on science” in the last paragraph means . A.learning science by doing things B.science games designed by kids C.a show of kids' science work D.reading science books 4.This passage probably comes from . A.a science textbook

B.a museum guide

C.a tourist map D.a news report 参:1.C 2.C 3.A 4.B C

Pigs can’t fly, but this pair of homesick pigs can swim home from the pasture(牧场) on island of Longa off the North West Scottish coast. They were named Mary and Truffle. Their owner, James Cameron, was surprised to discover they had returned home the day after he left them and their swim across the sea was caught on camera by a tourist name Jay Goss. “The two little pigs swam 1.5km from the sea to the mainland. They reached the shore and looked very nervous.” he said.

Jay Goss told Mr Cameron he had seen the two pigs. But Mr Cameron thought it was a joke at first. “ We have six little pigs and we decided to put two of them to Longa. We normally put sheep to the island and we thought the pigs would like it. There are plenty of plants and fresh water. We put them out at 6:00 p. M. on Thursday and at about 8:00 p.m. on Friday I got a call to say “your pigs have just swum back home.”

I thought it was a joke at first. But it was true. “ James Cameron said.

When Mr Cameron saw the two pigs, they were just wandering about on the shore happily. I put them in the truck. “I’ve been talking to people about it and nobody has ever seen pigs swim. Mary and Truffle won’t be going back to Longa. They told me that they would be staying on the farm in their own way.” Mr Cameron said. ( )26. Why did the two pigs swim home?

A. They were hungry. B. They didn’t like the island of Longa. C. They were homesick. D. Their owner trained them to do so. ( )27. Who found the two pigs at first?

A. James Cameron B. Mary. C. Jay Goss. D. Truffles ( )28 . The two pigs have been away from home for about_________. A. ten hours B. Twenty-six hours C. three days D. five days ( )29. The two pigs will____________.

A. go back to Longa B. live on the farm C. swim across the sea again D. play on the shore

( )30. Which of the following is WRONG according to the passage? A. It’s 1.5km from Longa to the mainland.

B. There are plenty of plants and fresh water on Longa. C. The pigs’ owner was surprised to hear them go back.

D. The two pigs were put on Longa because their owner didn’t like them. 参26-30 CCBBA D

Travelling is a good way to spend some time with your family and friends. Mostly people travel during their vacation in order to take a break from their everyday life. Traveling not only relaxes you, but also teaches travelers about different culture and traditions. The most amazing part of traveling is enjoying delicious foods and shopping for different cultural things. For this reason many people love traveling. But the most important thing which you have to do before going anywhere is to make successful travelling plans. Here are some useful tips.

Decide your travelling place. To decide a travelling place, you can look for the

tourist spots(地点), its weather, the best time to visit it and the way to reach the place. But the most important is to consider whether the place is within your budget(预算).

Budget for your travelling. Money is very important for you to make a successful plan. So first think of the amount of money you can afford for a travel. Then make a traveling plan according to the money.

Book your hotel. After you decide the place and prepare the money, you should remember to book a hotel. If you forget it, it might happen that you won't get the staying place.

Make a list of all visiting spots according to your time and money. For this you can ask your friends who have visited that place earlier for some advice. Besides, you can get help on the Internet.

Try to do something new and try new food. You can do something new like cultural shopping, cultural events and adventurous sports. During the trip, you can also enjoy delicious foods of different places. Enjoy the flavor of different culture. Enjoy each moment with your friends and family members. 1.How many pieces of advice does the writer give us? A.Three.

B.Four.

C.Five.

D.Six.

2.What does the underlined word “flavor” mean in Chinese? A.气味

B.味道

C.差异

D.景观

3.Which of the following is TRUE according to the passage?

A.When deciding the travelling place, the most important thing is to find the best time for traveling.

B.It's never too late to book your hotel when you reach the travelling place. C.You can get some advice about the travelling place from your friends or on the Internet.

D.Money is not so important when preparing for your travelling. 4.What does the passage mainly talk about?

A.How to enjoy your travelling. B.What to do during a trip. C.How to save money during a trip. D.How to make travelling plans.

[主旨大意] 本文是一篇说明文,主要介绍了旅行的好处及如何成功地制订旅行计划。 1.C 归纳概括题。根据文章第二段至最后一段的内容可知,作者给了我们五点建议。故选C。 2.B 词义猜测题。根据上句中的“…enjoy delicious foods of different places.”可知,此处指“享受不同文化的味道”。故选B。

3.C 细节理解题。根据倒数第二段最后两句可知,你可以从你的朋友那里或者在网上得到一些关于旅游地点的建议。根据第二、三、四段的内容可知,A、B、D三项叙述不正确,故选C。 4.D 主旨大意题。通读全文,特别是文章第一段最后两句可知,本文主要介绍了怎么制订旅行计划。故选D。 二、短文改错。

下面短文中分别有10处语言错误。请在错误的地方作出记号,增加,删除或修改某个单词。写在横线上。

An old woman had a cat. The cat was very old to run quickly, and nor was she able to bite it, One day the old cat saw a mouse in the kitchen. she jumped and caught it. But the mouse got out of her mouth and ran away, so the cat could not bite it; Then the old woman became very angrily because the cat had not killed the mouse. She began to hit the cat in the head. The cat said, \"Do not hit your old servant. I had worked for you for many years, and I would even work for you , but I am too old. Do not unkind to the old, but remember how good work the old did when they were young. Nobody stay young forever.\"

1_________ 2_________ 3___________ 4___________ 5 ___________ 6_________ 7_________ 8___________ 9___________ 10 ___________ 参

1、very—too 2、去掉 it 3、 so---because 4、 angrily---angry 5、 in---on

6、 had---have 7、even---still 8、be unkind 9、 how---what 10、stay---stays

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务