您好,欢迎来到测品娱乐。
搜索
您的当前位置:首页2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:Unit 3 The Million Pound Bank Note Section Ⅳ Word版含答

2019-2020学年高中人教版英语必修三课时作业:Unit 3 The Million Pound Bank Note Section Ⅳ Word版含答

来源:测品娱乐
Unit 3 Section Ⅳ Grammar & Writing

课时作业

Ⅰ.单句语法填空

1.He is very humorous while his brother is very serious. That's where their difference lies.

2.You'd better give the task to whoever you think can finish it ahead of time. 3.—How come you are always staring at Jack this morning? —He looks stupid! The way he wears his shirt is what annoys me most. 4.I had neither a computer nor newspaper. That's why I don't know the latest news.

5.A very old lady was badly hurt in what the police described as an apparently motiveless attack.

6.He will talk to us about what he saw in the U.S.A.

7.Wang Hai told me why he didn't go hiking yesterday afternoon. 8.I think it necessary that you should read English aloud. 9.We're worried about whether he is safe or not. 10.The question is which of us should come first. Ⅱ.阅读理解

A

Mark Twain, the famous American writer, liked to play jokes on others. But once a joke was played on him.

One day Mark Twain was asked to give a talk in a small town. At lunch he met a young man he knew who told him that he had an uncle who never laughed or smiled. The young man told Mark Twain that nobody and nothing could possibly make his uncle smile or laugh.

“You bring your uncle to my talk tonight,” said Mark Twain. “I'm sure I can make him laugh.”

That evening the young man and his uncle sat in the first row. Mark Twain spoke directly at the old man. He told some rather interesting stories, which made everyone in the hall laugh. But the old man never even smiled. Mark Twain told the most interesting stories he knew. But the old man's face was still a blank. At last Mark

Twain stopped. He felt tired and discouraged.

Some days later, Mark Twain told a friend of his about what had happened. “Oh,” said his friend, “I know that old man. He has been deaf for years.”

【解题导语】 本文是一篇记叙文。讲述了幽默大师马克·吐温的故事。 1.Which of the following sentences is NOT true?

A.Mark Twain could make everyone in the hall laugh except the old man. B.Mark Twain liked to play jokes on others. C.Nobody ever played a joke on Mark Twain. D.Once a young man played a joke on Mark Twain.

解析:选C 细节理解题。根据第一段第二句“But once a joke was played on him.”可知,C项说法有误。

2.The young man who Mark Twain met at lunch told him that . A.his uncle liked to listen to Mark Twain's talk B.his uncle could not possibly be made to laugh or smile C.his uncle never laughed at people

D.nobody and nothing could make his uncle stop laughing or smiling

解析:选B 细节理解题。根据第二段最后一句 “... nobody and nothing could possibly make his uncle smile or laugh.”可知,答案为B。

3.Mark Twain told the young man . A.to bring his uncle to lunch

B.to ask his uncle to talk there that night C.he could make his uncle laugh D.to sit in the first row with his uncle

解析:选C 细节理解题。由第三段可知,马克·吐温让年轻人带他的叔叔来听他的演讲,到时他会让他叔叔大笑。

4.Mark Twain's stories made everyone in the hall laugh except . A.the old man B.the young man

C.Mark Twain himself D.a friend of Mark Twain's

解析:选A 细节理解题。由第四段中的“But the old man never even smiled ... But the old man's face was still a blank.”可知,马克·吐温没能逗笑这位老人。

B

“The noise made by boats of whale watching tourists may be causing communication problems for the animals,” British researchers said last week.

Whale watching is a popular tourist activity in places where groups of killer whales (虎鲸) live. Every day, dozens of boats filled with tourists go to watch the beautiful animals. Unfortunately, the engines of the boats make a lot of noise, and that may be causing problems for the whales, according to a report in the US science magazine Nature.

The whales travel in groups, and communicate with each other through sonic calls that some scientists refer to as singing. The sounds of the boat engines may be creating too much background noise for the whales to be able to hear each other.

The researchers listened to recordings of whale calls made between 15 and 25 years ago, before whale watching became popular. These were compared to more recent recordings.

They found that the animals have started to sing for longer than they used to, like a person shouting to a friend across a noisy room.

It is believed that the whales are trying to communicate hunting or breeding information. Scientists said that, if this is prevented, the future of the world's whale population could be in danger.

“Animals become slow in mind and repeat themselves in noisy areas,” said Volker Deecke, a Canadian biologist.“They have to say things twice or three times in order to be understood.”

The killer whales studied were living off the coast of northwestern America. The number of killer whales in this area has been falling for several years, but scientists are not sure why.

【解题导语】 本文首先介绍了观鲸船所产生的噪音对虎鲸的交流造成了困难,然后又介绍了观鲸旅游的盛行和虎鲸的交流方式。

5.The passage mainly tells us . A.the problems of whale watching

B.how killer whales communicate with each other

C.the reduced population of killer whales caused by whale watching D.hearing problems of the killer whales caused by whale watching 解析:选D 主旨大意题。概括文章第一段可得出答案。观鲸船的噪音给虎鲸的信息交流造成了困难。

6.Now in a noisy background, the killer whales have to . A.sing in a louder voice B.sing longer

C.travel in smaller groups D.get nearer to each other

解析:选B 细节理解题。由第五段可知,因为受噪音干扰,现在虎鲸“唱”的时间比原来长。

7.Scientists believe that killer whales sing to . A.warn each other of dangers B.keep in the same group C.send useful information D.enjoy themselves

解析:选C 细节理解题。文章倒数第三段有说明,虎鲸“唱歌”是为了交流捕食或繁殖信息。

8.From the passage, we can feel that the author is . A.angry B.hopeful C.worried D.disappointed

解析:选C 推理判断题。文章介绍观鲸船的噪音给虎鲸的交流造成了困难,从文章最后的叙述看,虎鲸的数量在下降,而科学家也不明白其中原因,因此显然作者对虎鲸的生存状况感到“担忧”。

Ⅲ.语法填空

Almost every day, we discuss the topic of health. 1 (stay) healthy, we should eat well, work out regularly and have a healthy lifestyle.

Eat different kinds of food, 2 (especial) fruit and vegetables. We all know that eating fruit and vegetables keeps us healthy, 3 many of us only eat our favorite food. Remember that we can only get 4 our body needs by eating a wide variety of food. When you are eating, notice how your body feels. When your stomach is full, stop 5 (eat). If you always eat too much, most probably you 6 (become) out of shape.

Drink water and milk often. Everyone 7 (know) that water is important to us. Besides water, kids also need plenty of calcium, and milk is rich in calcium. If you are 9 years old or older, you should drink 8 least three cups of milk every day.

It is also of great 9 (important) to lead a healthy lifestyle. Limit the amount of time you spend watching TV and playing computer games. Spend more time doing sports, and you'll be healthy and 10 (energy).

【解题导语】 本文为说明文。我们每个人都渴望健康,要想保持身体健康,我们需要吃好、定期锻炼,并养成良好的生活习惯。

1.解析:To stay healthy是不定式短语作目的状语。 答案:To stay

2.解析:especially表示“尤其”。 答案:especially

3.解析:前后两句之间意义上存在转折关系,用but连接。 答案:but

4.解析:what our body needs是宾语从句。 答案:what

5.解析:stop doing sth.表示“停止做某事”。 答案:eating

6.解析:这里指的是吃太多后将会发生的事,故用一般将来时。

答案:will become

7.解析:不定代词作主语时,谓语动词用单数。 答案:knows

8.解析:at least表示“至少”。 答案:at

9.解析:空处所填单词在句中作介词of的宾语,且前面有形容词great修饰,需用important的名词形式。

答案:importance

10.解析:空处所填单词与前面的healthy相并列,因此该空需用energy的形容词形式。

答案:energetic Ⅳ.书面表达

上周日,你所在的志愿者小组到汽车站进行了一次服务活动。请你根据以下要点提示写一篇短文。

1.一到车站,我们就受到了热烈欢迎;

2.有的同学打扫候车室,有的为旅客提供信息,有的帮助旅客搬运行李; 3.虽然很累,但是我们感到很开心。 注意:

1.词数100左右;

2.可以适当增加细节,以使行文连贯。

One possible version:

Last Sunday, our volunteer group took part in a voluntary activity at the bus station.

On arriving there, we were given a warm welcome. Some students helped clean the waiting room; some students offered the information that passengers needed;

some students helped passengers carry their luggage. We all did what we could to help those in need of help. Although we were tired, we felt happy and proud when we saw the smiles on passengers' faces.

This experience made us become aware of the importance of helping others. In future, we'll try our best to do more voluntary work.

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务