您好,欢迎来到测品娱乐。
搜索
您的当前位置:首页2019年中考英语模拟试卷含答案(一)

2019年中考英语模拟试卷含答案(一)

来源:测品娱乐


绝密★启用前

-------------

2019 年中考英语模拟试卷含答案(一)

英 语

( 满分 150 分,考试时间 120 分钟 )

Ⅰ . 听力 ( 共三节, 20 小题;每小题 1.5 分,满分 30 分 )

--------------------

_

此 第一节

听句子

听下面五个句子,从每小题所给的三幅图中选出与句子内容相符的选

_

每个句子读两遍

)

_

_

项。 (

_

_ 1.

_

_

_

_

A.

B.

C.

_

_

_

--------------------

_

_

_

号 生 _ _

考 _

_

_ 2.

_

B.

_

C.

_

_

-------------------- A.

_ _

_ _ _

_ _

_ _

_

_ _

_ _

_

_ _

_

_

_

_

_

--------------------

3.

_

_

_

A.

_

_

B.

C.

_

名 _ _

_

_

_

_

_

_

_

--------------------

_

4.

_

_

_

_

A.

B.

C.

_

_

_

_

_

学 --------------------

业 无

5.

A.

B.

C.

-------------------- 效

英语试卷 第 1 页(共 22 页)

----------------

第二节 听对话 听下面七段对话,从每小题所给的

A 、B、 C 三个选项中选出正确答

案。 ( 每段对话读两遍 )

听第 1 段对话,回答第 6 小题。 6. What does Helen think of Shanghai?

A. Modern. B. Noisy

听第 2 段对话,回答第 7 小题。 7. When did Jane take part in the activity?

C. Crowded.

A. Last Friday. B. Last Saturday.

听第 3 段对话,回答第 8 小题。 8. Whose watch is it? A. David ’ s.

C. Last Sunday.

B. Lily

’ s.

C. Sally ’ s.

听第 4 段对话,回答第 9 小题。

9. What kind of fruit does Maria like best?

A. Bananas. B. Apples.

听第 5 段对话,回答第 10,11 小题。 10. What does the woman want to buy?

A. A skirt.

C. Oranges.

B. A blouse.

C. A T-shirt.

11. What size does the woman wear?

A. Size S. B. Size M.

听第 6 段对话,回答第 12, 13 小题。 12. Where are the two speakers?

A. In a gym.

C. Size L.

B. In a hospital.

C. In a museum.

13. What was wrong with Lucy yesterday?

A. She had a cold. B. She had a cough. 听第 7 段对话,回答第 14,15 小题。 14. What will Nancy do?

A. Wash the dishes.

C. She had a toothache.

B. Tidy the living room. C. Clean the windows.

15. What’ s the relationship between the two speakers?

A. Brother and sister. 第三节 遍 )

B. Father and daughter. C. Mother and son.

听短文 根据你所听到的短文内容,完成下面表格,每空填一词。

( 短文读三 Ways to Protect Your Body Brush your teeth Avoid too much Don’ t listen to 18 Take a rest every 英语试卷

Make sure you always

16 a day. music. 19

20

Protect your teeth

17 and soft drinks.

Protect your ears Protect your eyes

minutes when using the computer.

in good light.

第 2 页(共 22 页)

英语试卷

从每小题所给的 A 、B、 C 三个选项中 , 选出可以填入空白处的正确答案。

第 3 页(共 22 页)

Ⅱ. 选择填空 ( 共 15 小题;每小题 1 分,满分 15 分 )

21. Jack is such ________ friendly boy. He gets along well with his classmates.

A. a A. on

B. an B. in

C. the C. by

22. China successfully hosted the Belt and Road Forum ________ May, 2017.

23. — Our English teacher will work for 2017 BRICS Summit ( 金砖峰会 ) this September.

— Great! I am so proud of ________. A. she

B. her

C. hers

24. — Joan has made great progress in speaking Chinese.

— She ________ works hard at it, you know.

A. never A. but

B. seldom B. so

C. always

25. The scientist has failed in the test many times, ________ he never gives up.

C. or

26. — Do you know the Color Run, a five-kilometer race?

— Yes. So far it ________ into quite a few cities in our country.

A. comes

A. is popular with

B. came

B. is satisfied with

C. has come

27. TFBOYS has a lot of fans. It ________ thousands of young people.

C. is strict with

28. — Mum, may I go swimming now?

— Yes, dear, but remember that you ________ go with your dad.

A. may B. can C. must

29. — Nowadays more and more foreigners are becoming interested in Beijing Opera.

— That ’ s true. It’ s an important part of Chinese .

A. culture B. invention C. custom

30. — ________ has Hong Kong been back to our motherland?

— For 20 years. How time flies!

A. How soon A. showed

B. How long B. are shown

C. How often C. were shown

31. Eleven Chinese films ________ during the 7th Chinese Film Festival in France last month.

32. The students were singing happily ________ I passed the school hall. A. when B. unless C. though 33. — Don’t________ the waste paper. We can collect and recycle it.

— You’re right. Everyone should be a greener person.

A. blow away B. put away C. throw away

34. — Do you like the weekly talk show, The Reader, on CCTV?

— Sure. It s’a great TV programme ________ brings the habit of reading back into the public

A. who B. that C. what

35. — Michael, could you tell me ________?

— I’d like to join the dancing club.

A. why you like the dancing club B. which club you are going to join

C. whether there are any clubs in your school

Ⅲ. 完形填空 ( 共 10 小题;每小题 1.5 分,满分 15 分)

从每小题所给的 A 、B 、 C 三个选项中,选出可以填入空白处的最佳答案。

Jadav Payeng is a forestry worker from Jorhat, India. Over the past 38 years, he has planted trees on a sandbar( 沙洲 ) of the Brahmaputra it into a forest. walking

River and has 36

One day in 1979, 16 – year

- old Payeng was

37 the bank of the Brahmaputra River. He

39 when he

saw many snakes on the sandbars. These snakes died in a

the heat and the absence of trees. Payeng felt very

few days ’ time 38

saw this. He decided to plant some trees. Single - handedly, he started planting bamboo trees, as only bamboo trees could survive ( 存活 ) in the sandbars.

To water the trees was a difficult

41

40 for one man. With his hard work

and 42

and great

effort, day by day the bamboo trees grew into a forest. His tree planting has changed

to thousands of plants and

43 there

the soil( 土壤 ) . Now the sandbar is a thick forest for a few months.

animals. A large group of around 100 elephants visit the forest every year and

Payeng is now in

44 fifties. He has planted close to 1 400 acres ( 英亩 ) of forests

and is 45 36. A. divided 37. A. along

as the Forest Man of India. In 2015, he was honored with Padma Shri, one of

the top awards in India.

B. put

C. turned C. across C. as for C. tired C. condition C. young C. home C. sit C. its

B. through

38. A. according to 39. A. lonely 40. A. task 41. A. wild 42. A. way 43. A. stay 44. A. her 45. A. invited

B. because of B. sad

B. journey B. tall

B. guide B. lie B. his

B. served C. known

英语试卷 第 4 页(共 22 页) Ⅳ . 阅读理解 ( 共两节, 25 小题;满分 45 分 )

第一节

阅读下面 A 、B、 C、D 四篇短文,根据短文内容,从题中所给的

A 、B、C、D

-------------四个选项中,选出最佳答案。 ( 共 20 小题;每小题

2 分,满分 40 分 )

A

-------------------- _

_

_ _

_

_

_

_

_

_

_

_

_

--------------------

_

_

_

号 生 考

_ _

_

_ _

_

_

--------------------

_

_ _

_

_ _

_

_ _

_

_ _ _

_

_ _

_

_

_

_

_

--------------------

_

_

_

_

_

_ _

_ _ 名

_

_

_

_

_

_

--------------------

_

_ _

_

_

_

46. The text is mainly about how to ________.

_

_

_

A. be a careful driver

B. buy MTR tickets

_

_

C. be a good passenger

D. keep safe at home

47. People who will get on the train should ________. 学 --------------------

无 A. wait in line B. open the door C. ask for help D. leave the seats

毕 48. When you hear a “ beep ” sound, ________.

A. close the door

B. rush onto the train

C. get off the train at once D. stop and wait for the next train

-------------------- 49. Which picture shows the good behavior on the train according to the text? 效

英语试卷

第 5 页(共 22 页)

----------------

A

B C D

50. The text is probably a ________.

A. report

B. notice

C. diary D. poem

B

I was traveling alone through the UK.

To reach places that were off

the public

transportation map , I bought an old car, which cost most of my money. I couldn

stay in the hotel, so I had to camp in my car for the rest of the trip.

One morning I awoke in my old car on a country road in Ireland and saw a single house.

The water in my thermos ( 保温瓶 ) had gone cold, so I knocked on the door of the house. A

woman opened it. I asked her for some hot water. But she wouldn

et away’withletjustme g

that! I was invited indoors. She asked me to sit at the table and have breakfast with her family. They filled my thermos before I left.

I was greatly moved. And I decided to pass the kindness on. The other day I met a young

man who had been driving around to look for a parking lot. He looked increasingly upset. I

was glad that I was able to point one out to him. His thankful smile was the hugest reward

( 奖

赏 ) for me.

51. The writer bought the car in order to ________.

A. serve the public B. travel more easily

C. take the trip alone

D. save more money

52. Why did the writer camp in his car?

A. He was short of money. B. It was his habit.

C. He could have a better rest.

D. It would be warmer.

53. The writer asked the woman for ________.

A. a map B. a thermos

C. some hot water

D. a light breakfast 54. How did the young man feel at last?

A. Funny. B. Upset.

C. Disappointed.

D. Thankful

55. What ’ s the main idea of the text?

A. Traveling alone is interesting. B. Sharing food is a pleasure. C. Kindness is the sunshine in life.

D. Smile is important to everybody.

C

英语试卷 第 6 页(共 22 页)

t affo

No one knows when the first kite was made. The first record of a kite was more than 2

000 years ago in China. Han Xin, the leader of an army, wanted to bring down a king. He

decided to dig a tunnel ( 隊道 ) into the king

’ s palace. He flew a kite over the wall of the palace

to make sure the length ( 长度 ) of its string ( 线 ) . In this way, he could determine how long

the tunnel should be. His men in the tunnel took the kite string with them. When they reached the end of the string, they knew to dig up.

Kites have been flown in Japan for hundreds of years. In the 1700s, kites were flown in

autumn to give thanks for a good harvest. They were also flown

to send good wishes to

couples who had their first son. Today in Japan, kites are often flown as part of a celebration, such as the beginning of a new year. And kite festivals are held each year in many parts of the

country.

Kites have been used for scientific purposes in the western world. In 1752,Benjamin

Franklin tied a key to a kite and flew it in a storm to find out that lightening was a form of

electricity. In the 10s ,Lawrence Hargrave invented the box kite to test ideas about flight.

From 18 until 1933 , the United States Weather Bureau ( 气象局 ) used box kites to collect

weather data. The Wright

brothers also experimented( 试验 ) with kites. What they learnt

helped them make the first airplane flight in 1903.

56. Why did Han Xin want to dig a tunnel?

A. To pull down the palace.

B. To fight against the king.

C. To search for the king

’ s treasure.D. To find out the length of the kite string.

57. What does the underlined word

“ determine

”1 inprobablyParagraphmean in Chinese?

A. 测定

B. 选择 C. 了解

D. 考察

58.

One of the purposes of flying kites in Japan is ________.

A. to give thanks for a good harvest in summer

B. to express good wishes to the first-born daughter

C. to celebrate the beginning of a new year

D. to hold kite festivals all over the country 59. When did the United States Weather Bureau begin to use box kites?

A. In 1752.

B. In 18. C. In 1903. D. In 1933.

60. What would be the best title for the text?

A. The History of Kites

B. The Experiments of Kites

英语试卷

第 7 页(共 22 页)

C. The Invention of a Kite

D. The First Record of a Kite

D

On May

5, 2017, China ’ shome-made passenger

aircraft ( 飞机 ) C919 completed its 90-minute first flight

and

landed safely back at Pudong Airport in Shanghai.

C919 is developed by COMAC,

a Chinese aircraft

company. It is designed to compete with

Boeing 737 and

Airbus A320. The first C919 aircraft can carry 168 passengers and is able to fly a

distance

between 4 075 and 5 555 kilometers. It ’s reported that a C919 costs around 50 million dollars ,

less than half of a Boeing 737 or an Airbus A320. Up to now, more than 570 aircrafts have

been ordered from 23 customers, mostly Chinese , but also American and Thai companies or

airlines. COMAC aims to take one fifth of the world

s narrow-body’ aircraft market and one

third of the Chinese market by 2035.

The name C919 has its special meanings. The letter C stands for both “ COMAC\" and

“ China ”The. number 9 is pronounced as jiu in Chinese, which means “ forever

And”. the

number 19 refers to its capacity ( 容量 ) of 190 passengers.

The large passenger aircraft is praised as

“ the flower of modern industry ” . It is a

of the nation

’ s industrial and technological standards as well as the comprehensive( 综合的 )

power. In order to realize the century dream of flying in the sky and the strategy

( 战略 ) of the

nation, COMAC bears the nation

’ s dream and people ’ s trust. China considers it as a national

pride.

61. C919 is produced by ________.

A. Boeing

B. a Thai aircraft company

C. Airbus

D. a Chinese aircraft company

62. Which of the following is TRUE about the first C919 aircraft?

A. It can carry 190 passengers at most.

B. It can only fly a distance of 4 075 km.

英语试卷

第 8 页(共 22 页)

C. It costs less than half of a Boeing 737.

However, technology often means we spend more time at home. And often it

’s just us,

with our computer or television. Teenagers don ’ t do enough70 exerciseAnd,.although

-------------

D. It costs more than half of an Airbus A320.

_

63. Which picture shows COMAC ’s aim to take the narrow-body aircraft market

_ _

_ by 2035?

_ _ _ _ _ _ _

_ _

-------------------- _

_

_ 此

生 考 _

_

_ _

_ -------------------- _

__ 卷

_

_

_

_

_

_

_ __ _ _ _

_ _

_ _

_ _

--------------------

. The letter C in C919 stands for ________.

_ _ _ _ and “ China ”

_ _ _

_

A. “ company ” B. both “ COMAC”_

C. “ customer ” D. both “ cost ” and “ capacity ”

名 _ _ 姓 _

_ 65. The news report is written mainly to ________.

_

_

A. introduce the design of C919

_

_

--------------------B. describe the first flight of C919 _ _ _ 答 C. explain “ the flower of modern industry

_ D. show China ’ s achievements in aircraft industry

_ _

_ _ _

第二节 阅读下面短文,从短文后所给的五个选项中选出能填入短文空白处的最佳选项,使_

_ 短文通顺、连贯,意思完整。 ( 共 5 小题;每小题 1 分,满分 5 分)

校 -------------------- 学 题

E

业 毕

Teenage life—better now, or in the past?

Does this situation sound familiar ( 熟悉 ) ?

You are complaining ( 抱怨 ) to your parents about something. Maybe your computer isn

t

powerful enough to play the latest games. 66 --------------------

Then you hear...

“ When I was your age, there weren

’ t any computers or video games. And I didn

bike until I was sixteen. And it was second-hand. 67 ”

So, is it really true that life is better for teenagers now? It is certainly true that many

teenagers have got more things nowadays. 68 on each child. And many things are cheaper than they were when our parents were children.

So parents have got more money to spend --------------------

69

Forty years ago, no one could imagine a world with tiny computers and amazing

smartphones. And now these things are necessary— we can ’ t imagine living without them!

young people still get on well with their friends ,some people think teenagers today don

so many social activities as they did in the past.

What do you think? How is teenage life better these days?

A.

And it was too big for me. B.

A typical family is smaller now. C.

Or your friends’ bikes are better thans. your D.

So they aren’ t as healthy as they were in the past. E. Technology is probably the greatest change in our life.

Ⅴ. 情景交际 ( 共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分)

根据情景提示,完成下列各题。

71. 别人祝你新年快乐,你可以这样应答: _______________________________________________________________________.

72. 你想和同学一起回家,可以这样对他说:

_________________________________________________________________together.

73. 你想借用同桌的尺子,可以这样问:

Excuse me, ______________________________________________________________?

74.

你想知道这只杯子的价格,可以这样问:

_______________________________________________________________________? 75.

朋友告诉你他的钱包丢了,你可以这样对他说:

_______________________________________________________________________.

Ⅵ. 看图写话 ( 共 5 小题;每小题 2 分,满分 10 分 )

根据每小题所提供的图画情景和提示词,写出一个与图画情景相符的句子。

英语试卷 第 9 页(共 22 页)

----------------

76. smell

’ t get a

英语试卷第 10 页(共 22 页)77. yesterday 78. there be

79. than

80. if, not, rain

Ⅶ. 短文填空 ( 共 10 小题;每小题 1 分,满分 10 分 )

阅读下面短文,根据语境、音标或所给单词的提示,在每个空格内填入一个恰当的

词,要求所填的词意义准确、形式正确,使短文意思完整、行文连贯。

The Chongyang Festival is a Chinese traditional festival. It is celebrated on the ninth day of the ninth lunar month. It also

81 ( call ) the Double Ninth Festival.

The festival started as

82

/??:l ?/ as the Warring

States Period ( 475 — 221 BC ) . It has a history of more than

1 700 years. Among the numbers from zero to nine, nine is the

83

( high) odd

number( 奇数 ) . People believe that two “ nines ” meeting together stand for a long life. So it is a special holiday 84 Chinese people to show love and respect for their elders. They hold

many

85

( kind ) of activities in honor of old people, wishing them good

86

/hel θ /

and a long life.

The festival comes during the golden time of 87 /f ?:l/. On the day, people

traditionally drink chrysanthemum ( 菊花 ) wine, eat Double-Ninth

Cakes

88

climb

mountains. They also carry a kind of plant named dogwood. People in ancient times believed that

plant could drive away evil( 的 ) spirits

and prevent them from

90

( catch) an illness in winter.

Ⅷ. 书面表达 ( 满分 15 分)

91. 你的美国朋友 John 计划暑假来中国旅游。 请你根据以下图示, 用英语在 QQ 中给他

留言,介绍并推荐你的家乡福建,词数

80 左右。

英语试卷 第 11 页(共 22 页)

要求: 1. 必须包含所有提示信息,开头与结尾已给出,不计入总词数;

2. 意思清楚,表达通顺,行文连贯,书写规范;

3. 请勿在文中使用真实的姓名、校名及提示信息以外的地名。

Hi, John, I ’ mglad to hear that you ’re planning to travel around China during the summer

’ s

vacation. I ’d like to invite you to my hometown Fujian for a visit.

Fujian lies_______________ ____________________________________________________

________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

_______________________________________________________________________________

I ’m looking forward to meeting you!

英语试卷

第 12 页(共 22 页)

2019 年中考英语模拟试卷含答案(一)

英语答案解析

Ⅰ . 听力

1.【答案】 B 2.【答案】 C 3.【答案】 C 4.【答案】 B 5.【答案】 A 6.【答案】 A 7.【答案】 C 8.【答案】 B 9.【答案】 A 10.

【答案】 C 11.

【答案】 B 12.

【答案】 A 13.

【答案】 C 14.

【答案】 A 15.

【答案】 B 16.

【答案】 twice 17.

【答案】 candy 18.

【答案】 loud 19.

【答案】 twenty/20 20. 【答案】 read Ⅱ . 选择填空

21.

【答案】 A

【解析】 句意为: Jack 是一个非常友善的男孩。 他和他的同学相处融洽。 空格处意为 “一

个友好的男孩” ,表示泛指,且

friendly 的读音以辅音音素开头,故用不定冠词 a 修饰。

英语试卷 第 13 页(共 22 页)

C。

故选 A 。

【考点】动词的时态。

【考点】冠词。

27.【答案】 A

22.【答案】 B

【解析】句意为: TFBOYS 组合有很多粉丝。它受到成千上万年轻人的欢迎。 be popular with

on 用在具体的某一

【解析】句意为: 2017 年 5 月中国成功举办了一带一路论坛峰会。

意为“受⋯⋯欢迎” ;be satisfied with 意为“对⋯⋯满足” ;be strict with 意为“对⋯⋯

天之前; in 用在年、月、季节之前;

by 意为“在⋯⋯之前,不迟于”

。故选 B 。

【考点】介词辨析。

23.【答案】 B

【解析】句意为:今年

9 月我们的英语老师要为 2017 年金砖峰会工作。太棒了!我为

她感到骄傲。空格处在句中作介词

of 的宾语,应用人称代词的宾格形式。故选

B。

【考点】代词。

24.【答案】 C

【解析】句意为: Joan 在说汉语方面取得了很大的进步。你知道的,她一直在努力学习

汉语。 never 意为“从不” ; seldom 意为“很少” ; always 意为“总是,一直” 。故选 C。

【考点】副词辨析。

25.【答案】 A

【解析】句意为: 这个科学家在实验中失败了很多次,

但是他从未放弃。 根据句意可知,

空格前后句之间为转折关系。

but 表示转折关系; so 表示因果关系; or 表示选择关系。

故选 A 。

【考点】连词辨析。

26.【答案】 C

【解析】句意为:你了解彩色跑吗?它的赛程是五千米。我了解。到目前为止,我们国

家的好几个城市都举办过。根据语境及时间状语“

So far”可知,应用现在完成时。故选

英语试卷第 14 页(共 22 页)

要求严格”。故选 A 。

【考点】固定短语辨析。

28.【答案】 C

【解析】句意为:妈妈,我现在可以去游泳吗?可以,亲爱的,但是记住你必须和爸爸

一起去。 may 意为“可以,可能” ;can 意为“能”;must 意为“必须” 。故选 C。

【考点】情态动词辨析。

29.【答案】 A

【解析】句意为:现在越来越多的外国人开始对京剧感兴趣。的确如此。它是中国文化

一个重要的组成部分。 culture 意为“文化”;invention 意为“发明”;custom 意为“风俗”。

故选 A 。

【考点】名词辨析。

30.【答案】 B

【解析】根据答语中的“

For 20 years.”可知,问句是对“时间段”进行提问。 how soon

意为“多久以后” ,用于对“ in+ 一段时间” 提问;how long 意为“多长时间” ,用于对 “ for+

一段时间”提问; how often 意为“多久一次” ,对频率提问。故选

B。

【考点】特殊疑问副词辨析。

31.【答案】 C

【解析】句意为:上个月,在法国第

7 届中国电影节期间,放映了 11 部中国电影。主语

Eleven Chinese films 与谓语动词

show 之间为被动关系, 应用被动语态; 由时间状语 “ last

month ”可知,应用一般过去时。故选

C。

【考点】动词的时态和语态。

32.【答案】 A

【解析】句意为:当我经过学校礼堂时,学生们正在愉快地唱歌。根据句意可知,应用

when 引导时间状语从句。故选

A 。

【考点】连词辨析。

33.【答案】 C

【解析】句意为:不要扔掉废纸,我们可以将它收集起来再利用。你说得对,每个人都

应该是一名环保者。 blow away 意为“吹掉,吹走” ;put away 意为“放好,收拾起来” ;

throw away 意为“扔掉” 。故选 C。

【考点】动词短语辨析。

34.【答案】 B

【解析】分析句子结构可知,空格处引导定语从句,先行词是

a great TV programmer ,

指物,在从句中作主语,应用关系代词

that 或 which 引导此从句。故选

B。

【考点】定语从句。

35.【答案】 B

【解析】根据答语 “我想加入舞蹈俱乐部” 可知,问句询问的是你打算加人哪个俱乐部。

故选 B 。

【考点】宾语从句。

Ⅲ. 完形填空

36.【答案】 C

【解析】根据空格前的“

Over the past 38 years, he has planted trees on a sandbar (沙洲) of

the Brahmaputra River ”可知,他在 Brahmaputra 河旁边的一片沙洲上种了很多树,把沙洲“变成”了森林。 turn sth. into sth. 意为“将某物变成某物” ,符合语境。故选 C。

【考点】动词辨析。

37.【答案】 A

【解析】 根据空格后的 “ the bank of the Brahmaputra River ”可知, 16 岁的 Payeng 正“沿

着”河岸走。 along 意为“沿着” ,符合语境。故选 A 。

【考点】介词辨析。

38.【答案】 B

【解析】句意为:由于天气炎热和缺乏树木,那些蛇在几天内就死了。分析句意可知,

空格前后为“因果”关系。

because of 意为“因为” ,符合语境。故选 B。

【考点】介词短语辨析。

39.【答案】 B

【解析】根据上文中的“ These snakes died in a few days’ time ”可知,看到这样的景象

英语试卷 第 15 页(共 22 页) 英语试卷

第 16 页(共 22 页)

【解析】句意为:他种植了近 1400 英亩的森林, 被公认为“印度的森林守护者” 。be known as 是

B。

Payeng 感到很难过。 sad 意为“悲伤的” ,符合语境。故选

固定搭配,意为“作为⋯⋯而出名,被称为” ,符合语境。故选 C。

【考点】形容词辨析。

40.【答案】 A

【解析】句意为:对一个人来说,给这些树浇水是一项艰难的任务。

task 意为“任务” ,

符合句意。故选

A。

【考点】名词辨析。

41.【答案】 C

【解析】根据语境可知,由于他日复一日的努力,小竹子变成了竹林。

young 意为“幼

小的”,符合语境。故选

C。

【考点】形容词辨析。

42.【答案】 C

【解析】根据语境可知,沙洲变成森林后,成了很多动物和植物的家。故选

C。

【考点】名词辨析。

43.【答案】 A

【解析】 句意为: 每年大约有 100 头大象来到森林, 并在那里待上几个月。 stay 意为 “停

留,待”,符合语境。故选

A 。

【考点】动词辨析。

44.【答案】 B

【解析】根据文章内容可知,

Payeng 是一名男子。故选 B。

【考点】代词辨析。

45【答案】 C

【考点】动词辨析。

Ⅳ . 阅读理解

46.【答案】 C

【解析】根据文章标题SAFETY RULES ON THE MTR TRAINS及内容可知,文章讲

述了乘坐地铁时的一些注意事项,以此来提醒乘客要文明乘车。故选

C。

【考点】主旨大意。

47.【答案】 A

【解析】根据 At the station 部分第一点中的 “ Line up on the platform ( 站台 ) and wait for the

train. ”可知,准备乘坐地铁的人应当排队等候。故选

A 。

【考点】细节理解。

48.【答案】 D

【解析】根据 At the station 部分第四点“

When you hear a ‘beep’sound, do not get on the

train. The door is closing. Wait for another train. ”可知,当你听到“嘟嘟”的声音时,就不

要上车了,应等候下一趟列车。故选

D。

【考点】细节理解。

49.【答案】 D

【解析】根据 On the train 部分中的“ Do not eat or drink on the train. It makes the train dirty.

英语试卷

第 17 页(共 22 页)

”“ Do not run on the train. ”和“Give up your seat to old men or women ,the disabled or women

carrying babies.”可知, D 项是文明乘车的表现。故选

D。

【考点】细节理解。

50.【答案】 B

【解析】根据文章标题及文章内容可推知,本文是一则地铁乘车须知。故选

B。

【考点】文章出处。

51.【答案】 B

【解析】根据第一段第二句中的 “ To reach places that were off the public transportation map ,

I bought an old car ”可知,作者买车是为了旅游更方便。故选

B 。

【考点】细节理解。

52.【答案】 A

【解析】根据第一段最后一句“

I couldn ’tafford to stay in the hotel, so I had to camp in my

car for the rest of the trip. ”可知,作者在车过夜是因为缺钱。故选

A 。

【考点】细节理解。

英语试卷

第 18 页(共 22 页)

53.【答案】 C

【解析】根据第二段第四句“

I asked her for some hot water. ”可知,作者是问这位女士要

一些热水。故选 C。

【考点】细节理解。

54.【答案】 D

【解析】根据最后一段最后一句“

His thankful smile was the hugest reward( 奖赏 )for me. ”

可知,年轻人最后很感激。故选

D。

【考点】细节理解。

55.【答案】 C

【解析】文章主要讲述了作者在爱尔兰旅游时得到了一家人的帮助以及作者帮助别人的

经历。 C 项“善良是生活中的阳光”最能概括文章主旨。故选

C。

【考点】主旨大意。

56.【答案】 B

【解析】根据第一段第三、 四句“ Han Xin, the leader of an army, wanted to bring down a king.

He decided to dig a tunnel ( 隧道 ) into the king's palace. ”可知, 韩信想挖隧道是为了皇

帝。

故选 B。

【考点】细节理解。

57.【答案】 A

【解析】根据画线词前一句“

He flew a kite over the wall of the palace to make sure the

length ( 长度 ) of its string ( 线).”可知, 韩信这么做是为了测定风筝线的长度,

而风筝线的

长度是用来确定隧道的长度。故画线词应意为“测定”

。故选 A 。

【考点】词义猜测。

58.【答案】 C

【解析】 根据第二段第四句 “ Today in Japan,kites are often flown as part of a celebration ,

such as the beginning of a new year. ”可知,在日本,放风筝的目的之一是庆祝新的一年

的开始。故选 C。

【考点】细节理解。

59.【答案】 B

【解析】根据最后一段倒数第三句 “ From 18 until 1933 ,the United States Weather Bureau

(气象局 ) used box kites to collect weather data. ”可知,美国气象局从 18 年开始使用 “箱

型风筝”。故选 B。

【考点】细节理解。

60.【答案】 C

【解析】通读全文内容可知,文章主要介绍了风筝的历史。

A 项最适合做文章标题。故

选 A 。

【考点】标题概括。

61.【答案】 D

【解析】根据第二段第一句 “C919 is developed by COMAC ,a Chinese aircraft company.”

可知, C919 是由中国的一家航空公司研制的。故选

D。

【考点】细节理解。

62.【答案】 C

【解析】根据第二段第四句“

It’s reported that a C919 costs around 50 million dollars , less

than half of a Boeing 737 or an Airbus A320. ”可知,一架 C919 的价格不及一架波音

737

的一半。故选 C。

【考点】细节理解。

63.【答案】 C

【解析】根据第二段最后一句“

COMAC aims to take one fifth of the world ’s narrow-body

aircraft market and one third of the Chinese market by 2035. ”可知, COMAC 的目标是到

2035 年,占世界窄体飞机市场的五分之一,占中国市场的三分之一。故选

C。

【考点】细节理解。

.【答案】 B

【解析】根据第三段第二句“

The letter C stands for both ‘ COMAC ’ and‘ China’ .”可

知, C919 中的字母 C 代表“ COMAC ”和“ China ”。故选 B。

英语试卷 第 19 页(共 22 页) 英语试卷

第 20 页(共 22 页)

【考点】细节理解。 【答案】 D 65.

85【答案】 kinds 86. 【答案】 health

C919,因此这篇

87. 【答案】 fall 88. 【答案】 and 【解析】 通读全文内容可知, 文章主要介绍了国家自主研发的民航飞机 报道的目的是展示中国在航空产业取得的成就。故选 D。

【考点】写作意图。 66.

【答案】 C 67.

【答案】 A 68.

【答案】 B 69.

【答案】 E 70.

【答案】 D Ⅴ . 情景交际

71.

【答案】 The same to you 72.

【答案】 Let ’s go home 73.

【答案】 may I borrow your ruler

74. 【答案】 How much is the cup 75. 【答案】 I ’m sorry to hear that Ⅵ . 看图写话

76. 【答案】 The (two) flowers smell sweet/nice. 77. 【答案】 The boy had noodles (for dinner) yesterday. 78. 【答案】 There are four books on the desk/table. 79. 【答案】 Jim ’s bag is smaller than Tom’s. 80. 【答案】 The man will go fishing if it doesn ’train. Ⅶ . 短文填空 81. 【答案】 called 82. 【答案】 early 83. 【答案】 highest 84. 【答案】 for

英语试卷 第 21 页(共

22 页)

. 【答案】 the 90【答案】 catching Ⅷ. 书面表达 【答案】

Hi ,John,I’m glad to hear that you ’re planning to travel around China during the summer vacation. I ’d like to invite you to my hometown Fujian for a visit.

Fujian lies in the southeast of China with Fuzhou as its capital city. It has a population of over 38 million. Because of the nice environment , it’s known as Refreshing Fujian , which attracts millions of tourists from home and abroad. If you come ,you can enjoy fresh air ,blue sky as well as beautiful mountains and clear rivers. Many famous places of interest like Mount

Wuyi and Gulang Island are well worth visiting. Besides, you can taste various kinds of delicious food.

I ’m looking forward to meeting you!

【解析】本篇书面表达是一篇话题作文,要求考生给计划暑假来中国旅游的美国笔友

John 写 QQ 留言,推荐自己的家乡福建。留言中应包括所给图示

(①? ⑥ ) 的全部信息。

写作时,时态以一般现在时为主;人称以第三人称为主。在写作过程中,要合理使用过

渡词汇,以使文章衔接自然、表意清晰。

英语试卷

第 22 页(共 22 页)

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务