2019-2020学年上海市闵行区日新小学 四年级上学期英语12月第三次阶段测试卷
一、Copy the following sentences:(正确抄写句子 )
wheres your home its at no 126 anyang street
______________________________________________________ 【答案】Where’s your home? It’s at No. 126 Anyang Street. 二、Find the word with a different sound in each group: (辨音) ( ) 1. A. packet B. pencil C. seven ( ) 2. A. peach B. sandwich C. match ( ) 3. A. chocolate B. what C. wash ( ) 4. A. bee B. meet C. coffee ( ) 5. A. button B. rubber C. pupil 【答案】A B C C C 【解析】
1. A. packet /ˈpækɪt / B.pencil /ˈpensl / C. seven /ˈpækɪt/ 2. A. peach /piːtʃ / B. sandwich /ˈsænwɪdʒ/ C. match /mætʃ/ 3. A. chocolate /ˈtʃɒklət/ B. what /wɒt/ C. wash /wɒʃ/ 4. A. bee /biː / B. meet /miːt / C. coffee /ˈkɒfi/ 5. A. button /ˈbʌtn/ B. rubber / ˈrʌbə(r)/ C. pupil /ˈpjuːpl/ 三、Choose the correct word and fill in the blanks (选择正确的词或词组填空) in front of on in next to near 1. Kitty is my deskmate. She is ____________ me. 2. There is a big supermarket _____________my school. 3. Tom is short. He is sitting _____________ me. 4. Nanjing Road is_____________ the centre of Shanghai. 5. There aren't any clothes shops ______________the street.
【答案】1. next to 2.near 3.in front of 4.in 5.on
1
【解析】
1. next to紧挨着。同桌紧挨在一起。 2. near 在…附近
3. in front of 在…前面。 Tom个子矮,所以坐在我前面。 4. in the centre of 在…中心 5. on the street 在街上
四、Read and guess (读一读,猜一猜,把答案填在横线上) street office library post office restaurant computer lab 1. It's a quiet place. We can borrow books and read books there. It's a__________.
2. It's big. There are many computers in it. We have our computer lessons there. It's our _____________.
3. It's small and tidy. There are some teachers there. Some are working, some are having a rest. It's an _____________.
4. It's small. We can send letters there. It's a _______________.
5. It's nice. We have dinner there. The food is delicious. It's a _____________.
6. There are many people and cars in it. There are some shops, a supermarket and some restaurants, too. It's busy. It’s a ________________.
【答案】1. library 2. computer lab 3. office 4.post office 5. restaurant 6.street 【解析】
1. library 图书馆;图书馆可以借书。 2. computer lab机房;机房里有许多电脑。 3. office 办公室;老师在办公室里工作,休息。 4. post office 邮局; 邮局可以寄信。 5. restaurant饭店; 饭店里可以吃饭。 6.street 街道; 街道上有人,有车,有商店… 五、Read and write (用所给单词的适当形式填空)
1. Betty ________ (be) a tall girl. She__________(have) a rabbit.
2. ________ (our) are at school. We can ________ (have) lunch in our canteen. 3. Are there ________ (some) snack bars in that street? Yes, there are.
2
4. ________ (there be) any fish on the plate. 5. My teacher ________ (like) reading very much. 6. These ________ (boy) sketchbooks are new.
7. How many ________ (people) are the in the hall? There are twenty. 8. Can we have ________ ( some ) juice? OK.
【答案】1. is , has 2.We , have 3.any 4.There isn’t 5.likes 6.boys’ 7.people 8.some 【解析】
1. Betty 是一个人名,she是第三人称单数,谓语动词用单数。 2. our我们的,其人称代词可以作主语;can后面加动词原形。 3. some在疑问句和否定句中变any.
4. any用在疑问句和否定句中,fish鱼肉,不可数;题目明显是否定句。 5. my teacher是一个人,谓语动词用单数。 6. sketchbooks缺少定语,these这些,所以是boys’ 7. people是集合名词
8. some在表示邀请或建议,希望得到对方肯定回答的时候不用变any. 六、Read and match: ( 配对)
( ) 1. Has Danny got an exercise book? A. He's got a sketch-book. ( ) 2. What's Danny got? B. It's black. ( ) 3. What colour is the sketch-book? C. It's in his hand ( ) 4. What shape is the sketch-book? D. It's twelve yuan. ( ) 5. Where is the sketch-book? E. No, he hasn't. ( ) 6. How much is the sketch-book? F It's a square. 【答案】E A B F C D 【解析】
1. 一般疑问句,用Yes/No 回答。 2. 对东西提问。 3. 对颜色提问。 4. 对形状提问。 5. 对地点提问。
3
6. 对价格提问。
七、Rewrite the sentences (按要求写句子 ) 1. This is his toy car. (变复数句)
_____________________________________________________ 2. Miss Green and Mr. White have large boxes. (对划线部分提问) _____________________________________________________ 3. There is a paper boat on the desk. (对划线部分提问)
_____________________________________________________ 4. The post office is next to the garden. (对划线部分提问) _____________________________________________________ 5. People visit Nanjing Road in the evening. (why提问) ___________________________________________________ 【答案】
1. These are his toy cars. 2. Who has large boxes? 3. What’s on the desk? 4. Where is the post office?
5. Why do people visit Nanjing Road in the evening? 【解析】
1. this这个,these这些;is的复数是are; his toy car 复数his toy cars. 2. 对谁提问,不清楚回答的情况下,谓语动词用单数。 3. 对某地有什么提问,用What’s +地点状语。 4. 对地点提问用where
5. 对实义动词提问用do/does; visit是动词原形,所以用do. 七.阅读短文,判断正误,用T或F表示
Mr. Black always says:” I’m going to clean my house.” or “I’m going to wash me clothes.” But he is not going to do anything. People call him Mr. Going-to-do(懒骨头). It is Sunday. Mr. Black knows Mrs. Green is making cakes. Mr. Black goes to Mrs. Green’s house and says to her,” I’m going to buy a new fridge next week,” he says, “I’m going to make cakes next Saturday.” Mrs. Green says:” Are you Mr. Black?” Then Mr Black eats cakes and says,” How nice they are! Thank
4
you, I’m going to eat less next week.” Mrs. Green knows he is not going to do anything. ( )1.Mr. Black always likes doing something. ( )2.Mrs. Green is making cakes at home.
( )3.Mr. Black is going to buy a new fridge next week. ( )4.Mr. Black eats Mrs. Green’s cakes. ( )5.People call Mr. Black Mr. Going-to-do. 【答案】FTFTT 【解析】
1. 文章第二行第一句he is not going to do anything 2. 文章第三行第一句Mrs. Green is making cakes 3. 文章最后一行第一句I’m going to eat less next week. 4. 文章第五行第二句Then Mr Black eats cakes 5. 文章第二行第二句People call him Mr. Going-to-do 八.阅读短文,选择最佳答案
Miss White is a teacher. Her home is not far from her school. So she always walks to school every morning.
One morning it is very cold and windy outside. Miss White walks to school the cold wind goes into her eyes, and big tears begin running out of her eyes. She gets to school, opens the door and goes to the classroom. It is warm there and Miss White is very happy. But then a small boy looks at her for a few minutes, outs his arms round her and says kindly,” Don’t cry, Miss White. School isn’t very bad.”
( )1.Miss White usually goes to school _____.
A.by bicycle
B.by underground
C.by bus
D.on foot
( )2.One morning, Miss White walks to school on the _____ day. A.cold and windy
B.cold and rainy
C.hot and windy
D.cold and snowy
( )3._______ the small boy thinks.
A. Miss White doesn’t like the school B. Miss White likes crying C. Miss White’s eyes are not bad
D. He does something wrong with his teacher
5
( )4.Which of the four is wrong?(错误的)
A. Miss White’s eyes are full of tears. B. The small boy knows why Miss White cries. C. The small boy loves his teacher. D. Miss White doesn’t cry at all. 【答案】DAAB 【解析】
1. 文章第一段最后一句So she always walks to school every morning. 2. 文章第二段第一行One morning it is very cold and windy outside 3. 文章最后一句 School isn’t very bad.” 4. 根据全文推理
九.阅读短文,回答下列问题
Little lark and her mother live in the forest. The nightingale, the woodpeckers and the parrot live there too. All the bird are working busily. Little lark asks her mother, “why do you work so hard?” “winter is coming.”says her mother. “Aunt Woodpecker is building a new house. Uncle Woodpecker is looking for food.” Little lark wants to play. She asks the nightingale, “Hi, my friend. Let’s play together.””That’s great! But I must work first.”he says. “Wait a moment.” Little lark asks the parrot,”Hello, my friend. Let’s play together.” “Not now, but later.” says the parrot. No one plays with Little lark. She has nothing to do. So she works too. 1. Who lives in the forest?
________________________________________________________ 2. What are the birds doing?
________________________________________________________ 3. Who is looking for food?
__________________________________________________________ 4. What is Aunt Woodpecker doing?
_______________________________________________________ 5. Does Little lark work or play at last?
_______________________________________________________ 【答案】
6
1. Little lark, her mother, the nightingale, the woodpeckers and the parrot live in the forest. 2. They are working busily. 3. Uncle Woodpecker. 4. She is building a new house. 5. She works. 【解析】
1. 文章第一句和第二句得知 2. 文章三句得知
3. 文章第三行最后一句得知 4. 文章第三行第二句得知 5. 文章最后一句得知
7