| 题号 | I | II | III | IV | V | VI | 总分 |
| 得分 |
阅读下面的短文.掌握其大意,然后从短文后所给的A、B、C三个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑.
Last year Jeff left school. He came to England to look for a(1). He went to one company after another. But no one wanted him. Then he had (2)money. He had to go back to his small town.(3)he came to the station. He(4)very sad and tired.
It was late at night. There were still so many people waiting to buy(5)of the last train. Luckily, he bought the(6)ticket and he felt very happy.
At that time, a woman(7)a crying baby walked to him. She asked him to(8) her the ticket. He gave her the ticket. He thought they needed it more than he. After the train left,he sat on the chair and didn't know (9)to go. Just then an old man came and said. "Young man,I saw what you did to help the woman. I have a big company. I need a good young man like you. Would you like to(10)for me?" What happened to Jeff next? Can you guess?
1. A. school B. work C. job
2. A. a little B. little C. few
3. A. Because B. So C. But
4. A. met B. thought C. was
5. A. maps B. newspapers C. tickets
6. A. next B. last C. first
7. A. with B. in C. on
8. A. get B. buy C. sell
9. A. what B. where C. when
10. A. work B. study C. find
二、阅读理解(本大题共10小题,共20.0分)
A
Dear Mrs Lee,
My name is Linda. I see your name, your QQ and your email address on www. Lostand found. Com. I know you are looking for your camera. On the evening of this Friday, I found a camera on a white chair in the park. It's a nice black camera. It must be yours, because we can see your name on the back of the camera. I know you miss it very much. Please call me when you get this email. My phone number is 6304 0618. And you can also send me an email or talk with me by QQ. My QQ number is 1731912596.
Best wishes,
Linda
11.Linda found Mrs Lee's name and email address ______ .
A. on TV B. in a park
C. on the Internet D. in a school
12.Linda found the camera ______ .
A. in the morning B. at noon
C. in the afternoon D. in the evening
13.Want colour is the camera? ______
A. Black. B. Purple. C. White. D. Brown.
14.The underlined word " it" refers to (指的是) ______ .
A. the camera. B. The phone. C. The wallet. D. the computer
15.What can you infer (推断) from the email? ______
A. Mrs Lee doesn't have QQ number.
B. Linda's name is on the back of the camera.
C. Linda's phone number is 1731912596.
D. Linda knows much information about Mrs Lee.
B
Tour around Caribbean Sea(加勒比海)
Come and go for a tour around the Caribbean Sea for 7or 14days.
Our ship, not a boat, has a cinema, a five-star restaurant, a library and a gym.
Our seven-day trip costs 2,000andourtwo-weektripis3,400. Kids under 12can take a half price.
We will show you a plan about a typical(典型的) one-week trip to you. Come for the exciting holiday.
A typical one-week trip
The first day - leave from America
The second day - free day in the Bahamas
The third day - near Haiti
The fourth day - visit Puerto Rico
The fifth day - free day in Barbados
The sixth day - free day in Trinidad
The seventh day - travel to Venezuela, fly home.
16.There isn't ______ in the ship.
A. a library B. a gym C. a cinema D. a museum
17.Nine-year -old Jim will pay ______ for the seven-day trip.
A. 2,000 B. 1,700 C. 1,000 D. 1,500
18.What's the meaning of the word exciting? ______
A. 令人无聊的 B. 令人兴奋的 C. 令人放松的 D. 令人惊讶的
19.Where will the visitors go on the fourth day? ______
A. The Bahamas. B. Haiti. C. Puerto Rico. D. Barbados.
20.Which of the following is NOT TRUE? ______
A. Kids under 12can only pay half price.
B. Visitors will be in Trinidad on the sixth day.
C. Visitors will return home from Venezuela by plane.
D. Cindy, aged 15, and her father should pay $5,100for the two-week trips.
三、阅读判断(本大题共5小题,共10.0分)
Hi, I'm Wei Hua from Beijing. I'm going to enjoy myself during the New Year holiday. On the 1st January, I'm going to stay at home and watch TV. On the morning of 2nd January, I'm going to meet my uncle, aunt and my cousin Wei Shuang at the train station.
In the afternoon, I'm going to take my cousin around my school. In the evening, we are going to have a welcome party for them. On the morning of 3rd January, I'm going to ask my uncle to teach me to play table tennis. He's a good table tennis player. And I'm going to ask my aunt to give me some advice about reading because I'm not good at reading. She's an English teacher. She can help me with reading. I think my New Year holiday is going to be fun.
21.On 1st January, Wei Hua is going to ______ .
A. check his emil B. do her homework
C. watch TV D. visit her uncle and aunt
22.Wei Hua is going to meet her uncle, aunt and cousin ______ .
A. in a restaurant B. at the airport
C. at the train station D. at the bus station
23.They are going to have a party ______ .
A. on the evening of 1st January
B. on the morning of 2nd January
C. on the evening of 2nd January
D. on the afternoon of 3rd January
24.According to the passage, the right order (顺序) is ______ .
a. get some advice from her aunt b. have a party for them
c. take Wei Shuang around the school d. watch TV at home
A. a-b-c-d B. d-b-a-c C. c-d-b-a D. d-c-b-a
25.The underline word " advice" means ______ .
A. 礼物 B. 压岁钱 C. 建议 D. 糖果
四、任务型阅读(本大题共2小题,共20.0分)
26.阅读下面短文,根据短文内容判断其后面所给句子的对错,并在答题卡上将所选的对应选项涂黑.选"对"涂A,选"错"涂B.
Li Lei was born in a small village in 1988. The name of his first school was Red Star Primary School. His maths teacher was Mr Zhang. He was strict. Li Lei was afraid of him and he wasn't good at maths at that time. Miss Wang was his Chinese teacher. She was nice to the students. Li Lei was good at Chinese. At that time, Li Lei's school was small and old. There were only five classrooms. There were no labs or libraries. But now there is a new school called New Star Primary School. It's big and beautiful. There're two buildings in it. There's a big library and three labs in it.
Li Lei is twenty years old now. ______
A.对 B.错
Miss Wang is a friendly teacher. ______
A.对 B.错
L Lei didn't do well in maths. ______
A.对 B.错
The new school is called Red Star Primary School. ______
A.对 B.错
There is a big lab and three libraries in it. ______
A.对 B.错
27.Vienna is a beautiful old city on the River Danube in the center of Europe. It's the capital city of Austria and the center of European classical music. In the eighteenth century, a lot of musicians came to study and work in Vienna.
Mozart was one of the important composers of classical music. He was born in Austria in 1756. Before he was six, he played not only the piano but also the violin.. His family took him around Europe and he gave concerts in many cities. 他写了数百首动听的音乐作品. But he became very poor and died in 1791when he was only thirty-five. Today many people still think his music is perfect.
Where is Vienna?
______
将文中划线英语句子译成汉语.
______
将文中划线汉语句子译成英语.
______
What do people think of Mozart's music?
______
在文中找出与下面句子意思相同的句子.
He played both the piano and the violin before the age of six.
______
五、阅读填空(本大题共1小题,共10.0分)
28.There are many new ways of shopping and online shopping is one of (1) (they). It has several (2) (advantage). First, you can shop at any time. The shops are always open.(3)
______ (two), you can compare the prices of (3) (冠词) same product and save money. Third, you can receive the products (4) (介词)post anywhere in the world at any time.
But many people don't like (5) (shop) on the Internet. They can't see the product (6) (连词) try the clothes on. Also paying over the Internet (7) (be not)always safe.
Online shopping is (8) (change) our way of life. One day no one will go to the shops any more, because you'll be able to buy anything on the Internet and it's very (9) (easy.)
六、书面表达(本大题共1小题,共20.0分)
29.根据提示,写一篇介绍莎士比亚生平的英语短文.
1、威廉•莎士比亚( William Shakespeare)是英国著名戏剧家和诗人, 15年出生在英国的斯特拉特福(Stratford).
2、喜欢戏剧,14岁毕业时决定当演员;1592年去伦敦加入一家戏剧公司,
成为一名成功演员并开始写剧本,一生大约写了38个剧本,154首短诗和几首长诗,52岁去世.
3、今天仍然能看他的英语版的和许多其它语言版的戏剧(演出),世界各地有名.
William Shakespeare was a famous English writer of plays and poems. ______
答案和解析
1.【答案】
【小题1】
| C | 【小题2】B | 【小题3】B | 【小题4】C | 【小题5】C |
| 【小题6】B | 【小题7】A | 【小题8】C | 【小题9】B | 【小题10】A |
【解析】
1.C,考查名词辨析,根据He went to one company after another去公司,所以是找工作,A学校,B工作,不可数,C工作,可数,故选C.
2.B,考查形容词辨析,根据He went to one company after another. But no one wanted him去外地找了很多份工作,但没有一家公司要他,由于时间长,所以是没多少钱了,A一些,B少量,D少数几个,修饰可数名词,故选B.
3.B,考查连词辨析,根据He had to go back to his small town不得不回家,此处提到去车站,这是不得不回家的结果,A因为,B所以,C但是,故选B.
4.C,考查谓语动词辨析,根据sad and tired伤心,疲惫,此处是指精神状态,应该用系动词,时态是过去时,主语是he,故选C.
5.C,考查名词辨析,根据the last train最后一趟列车,所以是排队买票,A地图,B报纸,C票,故选C.
6.B,考查形容词辨析,根据 he felt very happy.非常开心,所以是买到了最后一张票,A接下来,B最后,C第一个,故选B.
7.A,考查介词辨析,根据a woman一个女人,一个哭泣的小孩,所以是一个带着小孩的女人,用with表示,故选A.
8.C,考查动词辨析,根据He gave her the ticket把车票给了他们,所以女人是要求他把车票卖给他们,A得到,B买,C卖,故选C.
9.B,考查从句引导词辨析,根据to go去,因为现在没有多少钱,还是在外地,所以是不知道去哪,A什么时候,B哪里,C什么时间,故选B.
10.A,考查动词辨析,根据I have a big company有一个大公司,所以是询问他要不要来公司工作,A工作,B学习,C找到,故选A.
本文主要是介绍的Jeff的事情.他去英国,找工作找不到,买票回家的时候把买到的最后一张车票给了别人.正当发愁该去那里的时候,一个人过来说愿意给他提供一份工作.
对于完形填空类题目,首先应该阅读全文,了解Jeff的经历,然后根据题目意思进行分析,确定答案.
11.【答案】
【小题1】
| C | 【小题2】D | 【小题3】A | 【小题4】A | 【小题5】D |
【解析】
1.C.细节理解题.根据第一段I see your name, your QQ and your email address on www. Lostand found. Com我看到你的名字,你的QQ和你的电子邮件地址在www. Lostand found. Com上.可知,在网上看到Lee女士的名字和电子邮件地址.选C.
2.D.细节理解题.根据第一行On the evening of this Friday, I found a camera on a white chair in the park在这个星期五的晚上,我在公园的白色椅子上发现了一台照相机.可知,在晚上发现的照相机.选D.
3.A.细节理解题.根据第二行 It's a nice black camera它是一架漂亮的黑色照相机.可知,是黑色的.选A.
4.A.词义猜测题.I know you miss it very much我知道你非常想念它.根据上一句It must be yours, because we can see your name on the back of the camera它一定是你的,因为我们可以在照相机的背面看到你的名字.可知,it代指照相机.选A.
5.D.推理判断题.根据第一行I see your name, your QQ and your email address on www. Lostand found. Com. I know you are looking for your camera我看到你的名字,你的QQ和你的电子邮件地址在www. Lostand found. Com上.我知道你正在寻找你的相机.可知,琳达知道Lee女士的很多情况.选D.
这是琳达写给Lee女士的一封电子邮件.主要介绍琳达找到了Lee女士丢失的相机.希望她看到这封邮件后能够联系自己.并写出了自己的电话号、QQ号等联系方式.
浏览所给的问题以及选择项,快速浏览短文,看不懂的词跳过,根据上下文猜意思,然后带着问题在通读原文的基础上快速地找到关键句,然后再回过头来检查一遍,避免马虎出错.
16.【答案】
【小题1】
| D | 【小题2】C | 【小题3】B | 【小题4】C | 【小题5】D |
【解析】
1.D 细节判断题.根据第三行句子has a cinema, a five-star restaurant, a library and a gym.有电影院,五星级餐厅,图书馆和健身房.可知这艘船里没有博物馆.故选D.
2.C 细节理解题.根据第四行句子Our seven-day trip costs 2,000. Kids under 12can take a half price.我们的7天旅程花费了2 000.12岁以下的孩子可以半价.可知9岁的吉姆将为7天的旅行支付1000英镑.故选C.
3.B 词义猜测题.根据前后句We will show you a plan about a typical(典型的) one-week trip to you. Come for the exciting holiday.我们将向你展示一个典型的一周的旅行计划.可知结合选项,应是我们将向你展示一个典型的一周的旅行计划.来参加令人兴奋的假期吧.所以exciting 意为令人兴奋的.故选B.
4.C 细节理解题.根据倒数第四行句子The fourth day - visit Puerto Rico.可知第四天游客去Puerto Rico.故选C.
5.D 细节判断题.根据第四行句子our two-week trip is3,400. 可知15岁的辛迪和她的父亲应该为这两周的旅行支付5100美元是错误的.应该是3400×2=6800.故选D.
短文讲了环游加勒比海的旅游计划,详细的介绍了时间,价格和风景等.
在通读全文的基础上,根据全文大意,展开逻辑思维,瞻前顾后,认真观察选项,仔细推敲,确定最佳答案.
21.【答案】【小题1】C
【小题2】C
【小题3】C
【小题4】D
【小题5】C
【解析】
1.C.细节理解题.根据第一段On the 1st January, I'm going to stay at home and watch TV1月1日,我打算呆在家里看电视.可知,将要看电视.选C.
2.C.细节理解题.根据第一段I'm going to meet my uncle, aunt and my cousin Wei Shuang at the train station我要去火车站接我叔叔、婶婶和表姐魏爽.可知,应该是去火车站.选C.
3.C.细节理解题.根据第一段On the morning of 2nd January1月2日的早晨.第二段第二句In the evening, we are going to have a welcome party for them晚上,我们将为他们举办一个欢迎会.可知,欢迎会在1月2日晚上.选C.
4.D.阅读排序题.根据第一段On the 1st January, I'm going to stay at home and watch TV1月1日,我打算呆在家里看电视.可知,d是第一位.根据第二段第一句In the afternoon, I'm going to take my cousin around my school下午,我要带我的表姐参观我的学校.可知,c是第二位.根据第二段第二句In the evening, we are going to have a welcome party for them晚上,我们将为他们举办一个欢迎会.可知,b是第三位.根据第二段第五句And I'm going to ask my aunt to give me some advice about reading because I'm not good at reading我要让我婶婶给我一些关于阅读的建议,因为我不擅长阅读.可知,a是第四位.正确顺序是d-c-b-a.选D.
5.C.词义猜测题.第二段第五句And I'm going to ask my aunt to give me some advice about reading because I'm not good at reading我要让我婶婶给我一些关于阅读的__,因为我不擅长阅读.根据下一句 She's an English teacher. She can help me with reading她是一位英语老师,她能帮助我阅读.可知,advice应该是建议.选C.
这是一篇人物故事类阅读,主要介绍魏华新年假期的计划.第一天在家看电视.第二天下午带她表姐去学校转转,晚上举办一个欢迎会.第三天打乒乓球.学习阅读知识.这个假期一定会很有趣.
阅读题型,要注重句子与句子之间、段落与段落之间逻辑关系以及对篇章的整体理解.根据所给问题选择正确选项完成试题.
26.【答案】【小题1】B
【小题2】A
【小题3】A
【小题4】B
【小题5】B
【解析】
1.B 细节判断题.根据第一行第一句Li Lei was born in a small village in 1988.1988年李磊出生在一个小村庄.可知李磊现在二十岁了是错误的,2018-1988=30.故答案为B.
2.A 细节判断题.根据第二行句子 Miss Wang was his Chinese teacher. She was nice to the students.王老师是他的语文老师.她对学生很好.可知王小姐是一位善良的老师故答案为A.
3.A 细节判断题.根据第一行句子Li Lei was afraid of him and he wasn't good at maths at that time.李磊害怕他,他那时数学不好.可知李磊不擅长数学.故答案为A.
4.B 细节判断题.根据第三行句子But now there is a new school called New Star Primary School. 但现在有一所新学校叫新星小学,可知这所新学校被称为红星小学是错误的.故答案为B.
5.B 细节判断题.根据最后一行句子 There's a big library and three labs in it.里面有一个大图书馆和三个实验室.可知里面有一个大的实验室和三个图书馆是错误的.故答案为B.
短文讲了李磊的年龄,详细的介绍了他擅长的科目,及其新学校的布局等.
做好简单推理判断题.以具体事实为依据进行推理,做出判断.只要弄清事实,即可结合常识推断出合理的结论.
27.【答案】【小题1】It's in the center of Europe. /It's on the River Danube in the center of Europe.
【小题2】在十八世纪,许多音乐家来维也纳学习和工作.
【小题3】He wrote hundreds of wonderful / beautiful pieces of music.
【小题4】It's perfect. / They think it's perfect. / Perfect.
【小题5】Before he was six, he played not only the piano but also the violin.
【解析】
1 It's in the center of Europe. /It's on the River Danube in the center of Europe.细节理解题:根据Vienna is a beautiful old city on the River Danube in the center of Europe. It's the capital city of Austria维也纳是位于欧洲市中心多瑙河上的一座美丽的古城,它是奥地利的首都,故答案是It's in the center of Europe. /It's on the River Danube in the center of Europe.
2 在十八世纪,许多音乐家来维也纳学习和工作.英译汉:分析句子,时态是一般过去时,In the eighteenth century在十八世纪, 主语是a lot of musicians许多音乐家,谓语是 came to study and work in Vienna了维也纳学习和工作,故答案是在十八世纪,许多音乐家来维也纳学习和工作.
3 He wrote hundreds of wonderful / beautiful pieces of music.汉译英:分析句子,动作发生在过去,用一般过去时,主语是he,谓语动词用wrote,数百首动听的音乐hundreds of wonderful / beautiful pieces of music,故答案是He wrote hundreds of wonderful / beautiful pieces of music.
4 It's perfect. / They think it's perfect. / Perfect.细节理解题:根据Today many people still think his music is perfect.今天许多人仍然认为他的音乐是完美的.故答案是Perfect.
5 Before he was six, he played not only the piano but also the violin.句型转换:分析原句,意思是他在六岁以前弹钢琴和拉小提琴.这里的both…and…两者都,意思相当于not only…but also…,故答案是Before he was six, he played not only the piano but also the violin.
维也纳是位于欧洲市中心多瑙河上的一座美丽的古城,它是奥地利的首都,也是欧洲古典音乐的中心.在十八世纪,许多音乐家来到维也纳学习和工作.莫扎特是当时的一个重要作曲家.他出生于1756年的奥地利.下文主要介绍了他的成就.
针对任务型阅读,对考生提出以下几方面要求:1.不但要求掌握所读材料的主旨大意、中心思想,而且要求掌握文章中的详细事实与细节. 2.不但要求对于具体事实情节的理解,而且要求对其抽象含义的理解,既要理解字面意思,又要理解其深层含义,包括作者的态度、观点、意图等. 3.解答翻译这类试题时,翻译既要忠实于原文,又要符合汉语和英语的语法规则和表达习惯,准确翻译.
28.【答案】【小题1】them
【小题2】advantages
【小题3】Second
【小题4】the
【小题5】by
【小题6】shopping
【小题7】or
【小题8】isn't
【小题9】changing
【小题10】easy
【解析】
1.them 代词填空.根据前面of是介词,后面要用宾格形式的,故答案是them 它们.
2.advantages 名词填空.根据前面several几个,后面要用名词复数形式,故答案是advantages 优势.
3.Second 数词填空.根据前面First第一,后面也要用序数词,故答案是Second第二.
4.the 冠词填空.根据题干,the same相同的是固定短语,故答案是the.
5.by 介词填空.根据 you can receive the products(5)(介词)post anywhere in the world at any time您可以随时通过邮局在世界任何地方接收产品.通过用介词by,故答案是by.
6.shopping 动词填空.根据like doing sth喜欢做某事是固定短语,故答案是shopping购物.
7.or 连词填空.根据They can't see the product (7)(连词) try the clothes on他们看不见产品或穿着衣服,在否定句中表示和用and,故答案是or.
8.isn't 动词填空.根据Also paying over the Internet 网络支付,动名词作主语,是单数形式,陈述的事实,所以时态是一般现在时,否定形式是isn't.
9.changing 动词填空.根据前面is,后面要用动词现在分词构成现在进行时,表正在改变我们的生活,故答案是changing改变.
10.easy 形容词填空.根据very后面要用形容词,故答案是easy容易的.
本文叙述了网上购物的优势和劣势.网上购物的优势是:你可以在任何时候买东西,只需要一台电脑和一个鼠标,还可以比较场频价格,省钱.但是许多人喜欢和朋友出去购物.他们不喜欢网上购物,因为他们看不见产品,不能试穿衣服.而且网上付钱也不安全.网上购物正在改变着我们的生活.
考查完型填空.根据所给的短文对意思有所了解,然后根据短文的大体意思,用合适的词合适的形式完成本题,使短文更通顺.
29.【答案】【小题1】He was born in 15 in Stratford, England. He liked plays, so he decided to be an actor when he finished school at fourteen. In 1592, he went to London and joined a theater company. He became a successful actor and began to write plays. He wrote about 38 plays, 154 short poems and a few long poems in his life. Shakespeare died at the age of 52. You can still see his plays in English and many other languages. He's famous around the world.
【小题2】略
【小题3】略
【解析】
William Shakespeare a famous English writer of plays and poems.(引出话题) He was born in 15 in Stratford, England. He liked plays, so he decided to be an actor when he finished school at fourteen.(高分句型) In 1592, he went to London and joined a theater company. He became a successful actor and began to write plays. He wrote about 38 plays, 154 short poems and a few long poems in his life. Shakespeare died at the age of 52.(介绍莎士比亚生平) You can still see his plays in English and many other languages. He's famous around the world(高分句型).(影响)
高分句型:
He liked plays, so he decided to be an actor when he finished school at fourteen.他喜欢戏剧,所以他决定在14岁毕业后当一名演员.这里decide to do sth表示决定做某事.
He's famous around the world.他在世界各地都很有名.这里 around the world表示世界各地;全世界.
能够根据提示进行书面表达,能够围绕主题准确使用一定的语法、词汇、短语和句型等,清楚连贯地表达自己的思想,进而完成写作任务.
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务