2020-2021年湖南省怀化市某校八年级(上)10月份第1次阶段考试英语试卷
—No, he's a quiet boy. He is ________. 一、单选
1. —What did you buy ________ yesterday morning? —I bought ________ umbrella. A.in; an B./; an
C./; a
2. —Did you do ________ last Saturday? —I did nothing. A.anything special B.special anything
C.special something
3. I really enjoy ________ my school. A.walking around B.to walk around
C.walked around
4. Bob is ________ to her mother in many ways. For example, they are both tall and thin. A.different B.kind
C.similar
5. Is your friend as ________ as you? A.friendly B.friendlier
C.more friendly
6. Jane is ________ high school student in the United States. A.an 18-year-old B.an 18-years-old
C.a 18-years-old
7. Her answer ________ your question is a big \"No\"! A.to B.for
C.of
8. Yesterday I ________ my leg so I can't play soccer today. A.break B.breaks
C.broke
9. We ________ that ninety percent of teenagers use the Internet every day. A.surprise B.are surprising
C.are surprised
10. —Hi, Tom. Is your brother as active as you?
第1页 共18页 A.less outgoing than me B.not so calm as I
C.more active than I 二、完型填空
Bailey and Kayla are from the same family. They like to make fun of(取笑)each other(1)________ defend and protect(守卫和保护)one another. Bailey cares(2)________ Kayla's health and makes sure his sister is doing well in many ways.(3)________ of them want to play on their school basketball team(队)in summer. Bailey is a(4)________ basketball player. He (5)________ many prizes in the basketball competitions last year. Bailey is popular at school and makes friends(6)________.
Kayla always makes her brother(7)________ because she is very funny. Kayla is(8)________, so she enjoys being around others. Kayla is also good at studying so she always gets good(9)________ at school. Bailey and Kayla(10)________ happiness(幸福)with each other when they're happy. They cheer each other up(相互鼓励)when one is not having a good day. (1) A.though B.but
C.because (2) A.by B.with
C.about
(3) A.Both B.All
C.None
(4) A.serious B.loud
C.talented
(5) A.won B.win
C.wins
(6) A.easy B.easily
C.hard
(7) A.laugh
B.laughs
C.to laugh
第2页 共18页
◎ (8) A.serious (9) A.grades (10) A.shares 三、阅读理解
School News(新闻)(September 5th, Thursday)
B.sharing
C.share
B.sayings
C.facts
B.quiet
C.outgoing
milk. And you should start drinking lactose-free(不含乳糖的)milk,\" the doctor said. Then he asked her, \"Are there any big problems in your life?\" She said that her father's rule was a big problem. He ordered her to stay at home every Sunday, but she wanted to play with her friends. The doctor said, \"Maybe your father is the main cause(主要原因)of your stomachache. Ask him to give you more free time.\" \"I don't think my father is going to do like that.\" \"Just tell him if he really loves you, he should make you feel free,\" the doctor said.
(1)Where was Sara when she had a stomachache? A.In her home country. C.In China.
(2)How often did Sara drink milk? A.Once a day. C.Once a week.
(3)What seemed to be a big problem for Sara? A.She didn't like to live in America. B.She had too much housework to do. C.She disliked her father's rule.
(4)What did the doctor tell Sara to do? ① Drink more water than milk. ② Drink lactose-free milk.
③ Ask her father to give her more free time. ④ Stay at home every Sunday. A.①②
B.②③
C.③④
B.Three times a day. B.In America.
School Trip: Students in Grade 8 had a great time in the school trip last weekend. They went to the Ocean Park by bus. The teachers were very happy because the students cleaned the bus after the trip. Basketball World: There will be a school basketball game tomorrow. Class Five and Class One wish to be the champion(冠军). Which class do you think will win(赢)? Talent(才艺)Show: There will be a talent show in our school next week. Lots of students will show their talents by singing, dancing or playing the instruments(乐器)at the center hall. (1)How did the students go to the Ocean Park? A.By bike.
(2)Are there three classes wishing to win the school basketball game tomorrow? A.Yes, there are.
(3)The students can have a ________ next week. A.school trip
C.basketball game
Sara had a stomachache(胃痛). Her friends told her it was because she didn't get used to(习惯于)the water and food in America. They said she should go back to her home country, but Sara didn't want to go home. She liked America.
Two days later, she went to see a doctor. The doctor first asked her, \"Do you drink milk? How often do you drink it?\" Sara said yes. She drank three cups of milk every day—in the morning, at noon and at night. \"You drink too much
B.talent show
B.No, there aren't. C.I'm not sure. B.By subway.
C.By bus.
I met Steven when I was only 8 years old in primary school. One day he forgot to bring his English book to school and I shared mine with him. We talked a lot after class and our friendship started. We went to university(大学)together but we got into two different ones.
Steven is a friendly and talented person. He helps people and always wishes the best for others. He is studying math and is good at it. Sometimes he explains(解释)some difficult mathematical theories(数学理论)in a very easy and interesting way. It helps me a lot with my studies. He likes reading books and often shares his books with me. I like to spend time with Steven because we have many common interests(共同的兴趣). A good friend always reaches out helping hands when we are in need, and Steven always does it for me and for others.
(1)When did the writer meet Steven?
第3页 共18页 ◎ 第4页 共18页
A.Eight years ago.
B.At the age of eight. C.When he was in university.
(2)How does Steven help the writer with his math? A.By doing a lot of math exercises together with him. B.By telling him some good ways to learn it.
C.By explaining the difficult theories to him in an easy and funny way.
(3)Is Steven friendly according to the passage? A.Yes, he is. B.No, he isn't.
C.Of course not.
(4)What is the passage mainly about? A.When Steven and the writer met each other. B.Why Steven is talented in math.
C.How Steven became(成为)the writer's best friend.
When the weather person said that we would have a storm(暴风雨), I knew that my three dogs would have a difficult time.
When the storm arrived, two of my dogs started to be upset. They ran around the house. Phil, the youngest one, didn't know what was happening at first. But he learned from the other two and ran around the house, too. So I gathered(聚集)my three dogs and touched them to help them calm down(平静下来). After they became quiet, I went to the door to get the newspaper. Then I discovered something.
It was dark outside. Black clouds covered the whole sky. It looked terrible. Just then, I heard birds singing. I couldn't be sure how many birds there were. It sounded like there were thousands of them. I had thought that small birds would be the first ones to be scared before a storm. However, they weren't scared. They sang and didn't stop. Later, I watched the birds for a few days. They sang in the morning every day, no matter what the weather was. Was there something they knew that we humans didn't know? They knew that they should wake up every day gratefully. They knew that when a storm came, they should face it bravely.
(1)The underlined word \"them\" refers to ________. A.the birds
B.the birds and dogs
C.the writer's three dogs
(2)What did the birds do in the storm? A.They played with the dogs.
B.They kept on singing. 第5页 共18页 C.They felt scared and flew around.
(3)What can we know from the writer? A.To face the bad thing bravely. B.To treat anyone happily.
C.To wake up early every day.
(4)What's the best title for the passage? A.Singing in a Storm
B.Protecting Animals
C.Taking Care of Your Pets
根据短文内容,回答下列问题。
Tom grows many beautiful flowers, vegetables and fruit in his garden(园子). So his garden is full of different
colors all through the year. He picks some flowers for his living room table and eats some fruit and vegetables, but he sells most of them in the market(集市)of his village. His vegetables, fruit and flowers are very wonderful. So they sell much more quickly in the market than those of other villagers.
How does Tom grow these beautiful plants? He doesn't water them very often. He is very lazy. What he does most is sitting under his orange tree with his radio in his garden. He plays gentle(轻柔的)music with the radio and enjoys listening to it.
When he plays the music, everything in the garden listens to it and then grows happily. Yes, it is the gentle music that does work. Plants love music as much as people.
(1)What does Tom grow in his garden? ________
(2)Where does Tom sell his beautiful plants? ________
(3)Why do Tom's flowers, vegetables and fruit sell quickly? ________
(4)Does Tom often water his plants? ________
(5)What makes Tom's plants so wonderful? ________
阅读下面的短文,将划线部分的句子译成汉语或英语。
(1)What a difference a day makes! My father and I decided to go to Penang Hill today. We wanted to walk up to the top,(2)but then it started raining a little so we decided to take the train. We waited over an hour for the train 第6页 共18页
◎
(3)因为有太多的人。When we got to the top, it was raining really hard. We didn't have an umbrella so we were wet and cold. It was terrible! And(4)because of the bad weather, we couldn't see anything below.(5)我的爸爸没有带够钱, so we only had one bowl of rice and some fish. The food tasted great because I was so hungry! 我 ①喜欢玩电脑游戏 ②每周锻炼三次 四、语法填空
根据短文内容和所给提示,在空白处写出单词的正确形式。
Health is very important to(1)________(we). Can you look after your health? Do you have a(2)________(health)habit? Do you know how to keep in good health? Here is what you can do. First, you need to have some good eating habits. You should eat fruit and vegetables four or five(3)________(time)a week. And you need(4)________(eat)tofu or drink milk every day. Oh, don't forget to sleep at(5)________(little)eight hours every night. Having enough sleep can make you feel much(6)________(good). Doing some exercise is also good(7)________ you. We think it's OK to relax by(8)________(do)sports. It is healthy for the mind and the body. Exercise, such as playing sports, is fun.(9)H________, don't make yourself too tired. You'd better keep happy and be friendly to others. I'm sure you can(10)________(be)strong. 五、七选五阅读
根据下面的对话情景,在每个空白处填上一个适当的句子,使对话的意思连贯、完整。 A: Can I ask you some questions, Ben? B:(1)________ I'm free now. A:(2)________
B: I went to Hangzhou, China with my family for vacation.
A:(3)________ B: For two weeks. A: How do you like it?
B:(4)________ I went to many interesting places. And I tried some special food there. It was delicious. A: Can you speak Chinese?
B:(5)________ China is really a beautiful country and I want to work there one day.
A. It's great.
B. I had a good time in Hangzhou. C. No, but I'm learning it now. D. How long did you stay there? E. What did you do there?
F. Where did you go on vacation? G. Of course. 六、书面表达
根据表格提供的信息,写一篇短文介绍你和你的好朋友Lisa的相同之处和不同之处(不少于65词)。
不同点 相同点 Lisa ①更高,更开朗 ②每天锻炼 ③喜①喜欢音乐和运动 ②喜欢阅读,周末一起去图书馆 欢看电影 ③学习成绩好 第7页 共18页 ◎第8页 共18页
参与试题解析
2020-2021年湖南省怀化市某校八年级(上)10月份第1次阶段考试英语试卷
一、单选 1.
【答案】 B 【考点】 不定冠词 零冠词
【解析】 此题暂无解析 【解答】
B 考查不定冠词和零冠词。句意:——昨天早上你买什么了?——我买了一把雨伞。问句中yesterday morning意为“昨天早上”,在句中作时间状语,前面不需要使用介词;答句中的umbrella是以元音音素开头的单词,所以用不定冠词an,故选B。 2.
【答案】 A
【考点】
形容词的位置和顺序 【解析】
——上周六你做了什么特别的事吗?——我什么都没做。 【解答】
A 考查形容词的位置。句意:——上周六你做了什么特别的事吗?——我什么都没做。当形容词修饰不定代
词时,应该置于不定代词之后。something常用于肯定句中,否定句或疑问句常用不定代词anything。故选A。 3.
【答案】 A
【考点】 动名词 【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查动名词。句意:我真的很喜欢在学校里四处走走。固定搭配:enjoy doing sth.喜欢做某事。enjoy后接动名词形式。故选A。 4.
【答案】 C
【考点】 形容词辨析 【解析】 此题暂无解析
【解答】
C 考查形容词辨析。句意:Bob在许多方面与她的母亲相似。例如,他们都又高又瘦。A. different不同的;B. kind亲切的;C. similar相似的。根据they are both tall and thin可知,他们在很多方面是相似的。故选C。 5.
【答案】 A
【考点】
形容词的原级比较 【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查形容词的原级比较。句意:你的朋友和你一样友好吗?as+形容词原级或副词原级+as...表示“像……一样……”,设空处作表语,应用形容词原级。故选A。 6.
【答案】 A
【考点】 复合形容词 不定冠词
【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查复合形容词和不定冠词。句意:Jane是一名18岁的美国高中生。此处用复合形容词作定语修饰high school student,表示“18岁的”,用“18-year-old”,单词之间加连字符,year用单数形式,eighteen是以元音音素开头的单词,所以要用不定冠词an。故选A。 7.
【答案】 A
【考点】 介词辨析 【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查介词辨析。句意:她对你的问题的回答是一个大大的“不”!answer to one's question意为“对某人问题的回答”,为固定用法。to your question作名词answer的定语,意为“对你的问题的回答”。故选A。 8.
【答案】 C
【考点】 一般过去时 时态辨析
【解析】
昨天我摔断了腿,所以今天不能踢球了。
第9页 共18页 ◎ 第10页 共18页
【解答】
C 考查一般过去时。句意:昨天我摔断了腿,所以今天不能踢球了。根据该句的时间状语Yesterday可知,该句时态应为一般过去时。空处为句中谓语动词,所以需用过去式。A 打破,动词原形;B 打破,第三人称单数;C 打破,过去式。故选C。 9.
【答案】 C
【考点】
ing形容词和ed形容词 【解析】 此题暂无解析 【解答】
C 考查ing形容词和ed形容词。句意:我们很惊讶90%的青少年每天都使用互联网。surprise,动词,使惊奇;surprised感到惊奇的,说的是人的感受,主语是人;surprising令人惊奇的,说的是某件事情或者是某个人给别人造成的感受,主语是事情或物;本句中主语是We,指人,表示人的感受,需用-ed结尾的形容词。故选C。 10.
【答案】 A
【考点】 形容词辨析
形容词的比较级和最高级
【解析】 此题暂无解析 【解答】
A 考查形容词辨析和形容词的比较级。句意:——嗨,Tom。你的弟弟和你一样活跃吗?——不,他是一个安静的男孩。他不如我外向。A不如我外向;B不和我一样冷静;C比我更活跃。根据Is your brother as active as you?及No, he's a quiet boy.可知他不如我外向。故选A。 二、完型填空 【答案】 B C A C A B A C A C 【考点】
记叙文完形 日常生活类
【解析】
本文是一篇记叙文。文章主要介绍了Bailey和Kayla两兄妹的感情及相关信息。 【解答】
(1)B 考查连词。A 尽管;B 但是;C 因为。根据句意可知,所填词前的“取笑彼此”和所填词后的“守卫和保护彼此”为转折关系。故选B。
(2)C 考查介词。A 通过;B 和;C 关于。固定短语:care about关心。根据句意可知,Bailey关心Kayla的健康。故选C。
(3)A 考查代词。A 两个都;B 所有(三个及其以上);C 没有(三个及其以上)。根据句意可知,他们两个(Bailey和Kayla)都想在暑假参加学校的篮球队。故选A。
(4)C 考查形容词。A 严肃的,严重的;B 大声的;C 有才能的,有天赋的。根据下文的He(5)_________ many prizes in the basketball competitions last year.可知,Bailey是一个有天赋的篮球运动员。故选C。 (5)A 考查动词时态。A 赢,动词一般过去式;B 赢,动词原形;C 赢,第三人称单数形式。根据该句的时间状语last year,可知,该句谓语动词应用一般过去式。故选A。
(6)B 考查副词。A 容易的;B 容易地;C 困难的。根据句意可知,“Bailey在学校很受欢迎,且她很容易交到朋友。”所填词在句中修饰其前的动词短语makes friends,应该填入副词。故选B。
(7)A 考查动词。A 笑,原形;B 笑,第三人称单数形式;C 笑,不定式。根据句意可知,“Kayla总是让她的哥哥笑”,及固定短语:make sb. do sth.让某人做某事。可知,应该填入动词原形。故选A。
(8)C 考查形容词。A 严肃的,严重的;B 安静的;C 外向的。根据该句的so she enjoys being around others.可知,Kayla很外向。故选C。
(9)A 考查名词。A 年级,成绩;B 俗语,谚语;C 事实。根据该句的Kayla is also good at studying可知,Kayla总是在学校取的好成绩。故选A。
(10)C 考查动词。A 分享,第三人称单数形式;B 分享,现在分词;C 分享,动词原形。share..with分享。分析可知句子时态为一般现在时,主语Bailey and Kayla为复数形式,所以谓语动词用动词原形。故选C。 三、阅读理解 【答案】 C B B
【考点】
新闻报道类阅读 应用文阅读 细节理解题
【解析】
本文是一篇应用文。文章主要介绍了学校的三则新闻。 【解答】
第11页 共18页 ◎ 第12页 共18页
(1)C 细节理解题。根据文章表格中第一行School Trip后的内容They went to the Ocean Park by bus.可知,他们坐巴士去了海洋公园。故选C。
(2)B 细节理解题。根据文章表格第二行Basketball World后的内容Class Five and Class One wish to be the champion(冠军).可知,五班和一班希望成为冠军,因此有两个班想赢得明天的篮球比赛,不是三个班,回答应是否定的。故选B。
(3)B 细节理解题。根据文章表格第三行Talent(才艺)Show后的There will be a talent show in our school next week.可知,下周学生将参加一个才艺表演。故选B。 【答案】 B B C B
【考点】 细节理解题 记叙文阅读 人物故事类阅读
【解析】
文章是一篇记叙文。文章主要讲述了一个名叫Sara的女孩,在美国胃痛很严重,于是去看医生,医生告诉她不要喝那么多牛奶,还有就是她父亲给了她压力,建议她找父亲多给些自由的时间。 【解答】
(1)B 细节理解题。根据文章第一段的Sara had a stomachache(胃痛). Her friends told her it was because she didn't get used to(习惯于)the water and food in America.可知,Sara肚子痛的时候是在美国。故选B。 (2)B 细节理解题。根据文章第二段的She drank three cups of milk every day—in the morning, at noon and at night.可知,Sara一天喝三次牛奶。故选B。
(3)C 细节理解题。根据文章第二段的She said that her father's rule was a big problem.可知,对Sara来说她父亲的规矩是个大问题。故选C。
(4)B 细节理解题。根据文章第二段的\"You drink too much milk. And you should start drinking lactose-free(不含乳糖的)milk,\" the doctor said.以及Ask him to give you more free time.可知,医生告诉Sara要喝不含乳糖的牛奶并且请求父亲给她更多的自由时间。故选B。 【答案】 B C A C
【考点】
人物故事类阅读 记叙文阅读 细节理解题 主旨大意题
【解析】
本文是一篇记叙文。文章主要讲述了Steven是如何成为作家最好的朋友的。
【解答】
(1)B 细节理解题。根据文章第一段I met Steven when I was only 8 years old in primary school.我在8岁上小学的时候认识了史蒂文。可知作者是在自己八岁的时候遇到了史蒂文。故选B。
(2)C 细节理解题。根据文章第二段Sometimes he explains(解释)some difficult mathematical theories(数学理论)in a very easy and interesting way. It helps me a lot with my studies.有时候他用非常简单有趣的方式解释一些难懂的数学理论。这对我的学习帮助很大。可知史蒂文用简单有趣的方式解释难懂的数学理论,以此帮助作者学习数学。故选C。
(3)A 细节理解题。根据文章第二段Steven is a friendly and talented person.史蒂文是个友好且有才华的人。可知根据这篇文章,史蒂文是友好的。故选A。
(4)C 主旨大意题。阅读全文可知本文讲述了作者与史蒂文如何相遇、如何成为好朋友、如何互相帮助等内容,围绕的主旨始终是二人之间的友谊,因此C项“史蒂文如何成为作者最好的朋友”最能概括本文主旨。故选C。 【答案】 C B A A
【考点】 标题归纳题 推理判断题 细节理解题 记叙文阅读 人物故事类阅读
【解析】
本文是一篇记叙文,主要讲了作者和她的三条狗度过暴风雨的经历。 【解答】
(1)C 细节理解题。根据该句So I gathered(聚集)my three dogs and touched them to help them calm down(平静下来).我把我的三条狗聚集在一起抚摸它们帮助它们平静下来,判断此空them指的是作者的三条狗。故选C。
(2)B 细节理解题。根据文章第四段中Just then, I heard birds singing.就在那时,我听到鸟儿们正在歌唱。以及I had thought that small birds would be the first ones to be scared before a storm. However, they weren't scared. They sang and didn't stop.我原以为小鸟会是暴风雨前最先受到惊吓的动物。然而,他们并不害怕。他们不停地唱着。可知暴风雨来临时小鸟一直在唱歌。故选B。
(3)A 推理判断题。根据文章最后一段Later, I watched the birds for a few days. They sang in the morning every day, no matter what the weather was. Was there something they knew that we humans didn't know? They knew
第13页 共18页 ◎ 第14页 共18页
that they should wake up every day gratefully. They knew that when a storm came, they should face it bravely.后来,我观察了几天鸟。不管天气如何,他们每天早上都会唱歌。他们是否知道一些我们人类不知道的事情?他们知道他们应该每天心怀感激地醒来。他们知道当暴风雨来临时,他们应该勇敢地面对。可知,作者能够勇敢地面对坏的事情,希望人们也能像小鸟一样勇敢面对困境。故选A。
(4)A 标题归纳题。本文主要通过作者写他的三条狗在暴风雨到来时的恐惧,再观察鸟儿们在暴风雨中的表enough money 【考点】 双向翻译 记叙文阅读 日常生活类阅读
现。暗示人们在遇到困难时,要向小鸟学习,在暴风雨中歌唱。勇敢地面对生活。A项“在暴风雨中唱歌”适合文章标题。故选A。
【答案】
(1)He grows many beautiful flowers, vegetables and fruit. (2)In the market of his village. (3)Because they are very wonderful. (4)No, he doesn't. (5)The gentle music. 【考点】
人物故事类阅读 记叙文阅读 回答问题型 【解析】
【解答】
(1)He grows many beautiful flowers, vegetables and fruit. 根据第一段中Tom grows many beautiful flowers, vegetables and fruit in his garden(园子).可知Tom在他的园子里种了很多漂亮的花,蔬菜和水果。故答案为He grows many beautiful flowers, vegetables and fruit.
(2)In the market of his village. 根据第一段中...but he sells most of them in the market(集市)of his village.可知他大部分的花、水果和蔬菜都是在他村子的集市上卖。故答案为In the market of his village.
(3)Because they are very wonderful. 根据第一段中His vegetables, fruit and flowers are very wonderful. So they sell much more quickly in the market than those of other villagers.可知因为他的蔬菜水果和花很棒,所以他们在集市上比其他的村民卖的快。故答案为Because they are very wonderful.
(4)No, he doesn't. 根据第二段中He doesn't water them very often.可知他不经常浇它们。故答案为No, he doesn't.
(5)The gentle music. 根据最后一段When he plays the music, everything in the garden listens to it and then grows happily. Yes, it is the gentle music that does work.当他演奏音乐时,花园里的一切都听着音乐,然后快乐地生长。是的,这种轻柔的音乐起了作用。可知是轻柔的音乐使这些植物长得很好。故答案为The gentle music.
【答案】
(1)一天的差异是多么大呀!,(2)但是后来天开始下起了小雨,因此我们决定乘火车去。,(3)because there were too many people,(4)因为糟糕的天气,我们看不清底下的任何东西。,(5)My father didn't bring
第15页 共18页 【解析】
本文主要讲述了作者和父亲去爬山的故事。 【解答】
(1)一天的差异是多么大呀!what+a/an+形容词+名词+主语+谓语!是感叹句格式,表示“多么……的一个……!”difference,不同,差异;a day,一天;make a difference,有影响,有关系。
(2)但是后来天开始下起了小雨,因此我们决定乘火车去。but,但是;then,然后;start,开始;rain,下雨;start doing sth,开始做某事;a little,一点,此处是副词短语,修饰动词rain;so,因此;decide to do sth,决定做某事;take the train,乘火车。
(3)because there were too many people 因为,because;太多的人,too many people;某地有某物可以用there be句型,too many people表示复数概念,因此be动词用are。
(4)因为糟糕的天气,我们看不清底下的任何东西。because of,因为;the bad weather,糟糕的天气;couldn't,不能;see,看见;anything below,底下的任何东西。
(5)My father didn't bring enough money 爸爸,father;带,bring;足够的钱,enough money。 四、语法填空
【答案】
(1)us,(2)healthy,(3)times,(4)to eat,(5)least,(6)better,(7)for,(8)doing,(9)However,(10)be
【考点】
形容词基础知识 首字母阅读填空 动词不定式 语法填空
形容词的比较级和最高级 其他介词
可数名词及其单复数 固定搭配 动名词 实义动词 连接副词 人称代词
【解析】
本文是一篇说明文,主要讲了保持健康的几点建议。 【解答】
(1)us 考查人称代词。所填词是放在介词to之后,作宾语,意思是“对我们很重要”。应该用we,我们,的宾格,us。故填us。
(2)healthy 考查形容词。所填词是放在冠词a之后,名词habit,习惯,之前,作定语,意思是“一个健康
第16页 共18页
◎
的习惯”。应该用health的形容词形式,healthy,健康的。故填healthy。
(3)times 考查可数名词的复数形式。time,作可数名词讲,意思是“次数”;作不可数名词讲,意思是“时【解答】 略。
间”。所填词是放在数词four or five之后,在句中表示“次数”,因此需用可数名词复数形式。故填times。 (4)to eat 考查动词不定式。句意:并且你需要每天吃豆腐或者喝牛奶。need to do sth,需用做某事,为固定用法。故填to eat。
(5)least 考查固定搭配。句意:哦,不要忘记每天晚上至少睡八个小时。at least,至少,固定搭配。故填least。
(6)better 考查形容词的比较级和最高级。句意:足够的睡眠能够使你感觉更好。根据句意可知此处暗含“拥有足够睡眠”和“睡眠不足”之间的比较,因此空处需填比较级;feel在此处表示“感觉起来”,为连系动词,后加形容词作表语,因此空处需填形容词比较级。good的比较级是better。故填better。
(7)for 考查介词。句意:做一些锻炼也对你有好处。be good for...,表示“对……有好处”,需用介词for。故填for。
(8)doing 考查动名词。句意:我们认为通过做运动来放松是可以的。by为介词,表示“通过”,后需加动名词作宾语。故填doing。
(9)However 考查副词。根据上一句:锻炼,比如做运动是有趣的。以及空后句:不要让你自己太累。可知,空处前后句为转折关系,结合所给首字母提示以及空后逗号可知需填副词However,然而。故填However。
(10)be 考查动词。句意:我相信你能变得强壮。can为情态动词,因此空处需用动词原形。故填be。 五、七选五阅读
【答案】 G,F,D,A,C 【考点】 七选五对话 【解析】
本文是一篇记叙文。文章通过对话形式,谈论去杭州旅行,游览杭州的名胜古迹和品尝美食…… 【解答】
(1)G 根据上句:Can I ask you some questions, Ben?Ben,我可以问你一些问题吗?以及后句:I'm free now.我现在有空。可知应该是肯定回答。Of course.意为“当然可以”,用来对can引导的一般疑问句作肯定回答。符合语境。故选G。
(2)F 根据后句:I went to Hangzhou, China with my family for vacation.我和我的家人去中国杭州度假了。可知上句应是提问Where did you go on vacation?你去了哪里度假?故选F。
(3)D 根据后句:For two weeks.两周,可知上句应是提问时间的,How long意为“多久”,用来对一段时间提问。符合语境。故选D。
(4)A 根据上句:How do you like it?你喜欢它吗?结合空后两句可知,我去了活动名胜也品尝了一些美食。可判断应是认为这个地方不错。故选A。
(5)C 根据上句:Can you speak Chinese?你会说汉语吗?结合答案可知C项“不会,但是我现在正在学。”符合语境。故选C。 六、书面表达 【答案】 略。 【考点】 图表作文 提纲作文 【解析】 此题暂无解析
第17页 共18页 ◎第18页 共18页
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务