一、 选择题
1. —Thanks for your help, but can you do me one more favor, please? —______, sir.What's it then?
A.It is nothing B.That's right C.At your service D.Never mind 参: C
33.—Didn’t you go to Li Ming’s wedding the day before yesterday ? --- I_______, but I had an important meeting to attend. A. ought to B. used to C. would like to D. was to have 参: D 略
3. “Since metals will expand when heated and contract when cooled”, the little boy said, “Holidays in summer should be longer than _________ in winter.”
A. that B. one C. those D. these 参: C 略
4. Only after they had carried out over ten experiments ______ the decision. A. they reached B. they reach C. did they reach D. do they reach 参: C
5. Even though she pretends to be fine, her smile cannot hide her sorrow. A. authentic
B. artificial
C confidential
D controversial
参:
B
6. It should be that the civil servant should be dismissed for the drunk driving. A. out of control B.out of practice C.out of place D.out of question 参: D
7. He said that we should protect the ancient civilization from _______. A. losing
B. lost
C. being lost
D. to lose
参:
C
8. —The battery in my cell phone is running low. —I that last night before we went to bed. A.was noticing B.have noticed C.would notice D.had noticed 参: D 略 9.
—Would you mind letting me_________your laptop for another two weeks.
—No problem.
A. borrow B. keep C. lend D. bring
参:
B
10. Don't lose heart.You are not when turned down in the interview. A.alone B.apart C.lonely D.upset 参:
A
略
11. There are certain ________ when you must interrupt people who are in the middle of doing something.
A.conditions B.situations
C.occasions D.environment 参:
C 句意:有些时候,你必须在别人正在做事情的时候打断他们。occasion“场合;机会”,符合题意。condition“情况,条件”;situation“位置;形势”;environment“环境;外界”。
12. Many experts seem to agree that certain limit should be set on consumption of cars to ease air pollution. A. a; the
B. /; the
C. the; /
D. the; a
参:
A
13. My father ____ a bus to his office until the workers have had his car fixed next week.
A has taken B is taking C had taken D took 参:
B
14. What seems to be a good thing to one person may be a bad thing to .
A. other B. another C. the other D. the others 参: B 略
15. The door burst open and , shouting with anger. A. rushed in a crowd B. in a crowd rushed C. a crowd in rushed D. in rushed a crowd 参:
D
16. The old temple dates back to 1296 AD. It is .
A. well worthy of visiting. B. well worth visiting. C. wotthwhile to visit. D. worthy to visit. 参:
B
二、 完型填空
17. From the age of five, I was constantly surrounded by fear. It started when I was sent to boarding school. I used to ____21____ the bed and, the first night it happened, I knocked on the nuns’ (修女) door to ask for ____22____. Instead, they made me do the ‘walk of ____23____’, carrying a packet of wet sheets through all the ____24____ as they announced, ‘Make way for the bed-wetter,’ and ____25____ the children to laugh and shout horrible things. That happened ____26____.
I grew into a problem ____27____ and spent much time in bars drinking to forget the hopelessness and ____28____. That’s where I met my first husband, who turned out to be a ____29____ man. It was only when he ____30____ me into a state of unconsciousness that things changed. I knew I couldn’t go back—if I did, I would ____31____. So I decided to remove the layers of pain and cruelty and ____32____ them with happiness and success. I started to read books about how to think highly of yourself. I got into ____33____ and won competitions, I realised, ‘I am not a ____34____ person like the nuns and my husband told me.’ I decided to take the ____35____ I used in sport-my determination to keep ____36____—and apply them to everything in my life. That’s when I ____37____ I was a really good business person.
Whatever your past has been, don’t ____38____ it for who you are today. Thy and find something ____39____ in it. That’s the only possible way to ____40____ those things, be brave and turn everything around. 21. A. wet
B. make C. warm
D. clean
22. A. direction B. help C. permission D. advice 23. A. pride B. comfort C. shame
D. apology
24. A. toilets B. offices
C. classrooms D. dormitories
25. A. forced
B. persuaded C. encouraged D. reminded
26. A. naturally B. regularly C. eventually D. secretly
27. A. teenager B. mother C. adult D. wife
28. A. failure
B. loss C. disappointment
D. fear 29. A. violent B. gentle C. responsible D. forgetful 30. A. brought B. talked
C. scared
D. beat
31. A. survive B. change C. die D. fight 32. A. associate B. replace C. compare
D. fill
33. A. sport B. debt C. shape D. trouble
34. A. guilty B. useless
C. desperate
D. horrible
35. A. skills B. tips C. principles D. methods 36. A. cool
B. changing
C. fit
D. going
37. A. imagined B. forgot C. discovered D. suspected 38. A. aim
B. blame
C. repeat D. make 39. A. positive B. relevant
C. necessary
D. unforgettable 40. A. give up B. come across C. let alone
D. get over
参:
21. A 22. B 23. C 24. D 25. C 26. B 27. A 28. D 29. A 30. D 31. C 32. B 33. A 34. B 35. C 36. D 37. C 38. B 39. A 40. D 【分析】
这是一篇记叙文,文章主要讲述了作者小时候因为在寄宿学校的痛苦经历,导致她的童年和少年时期都非常痛苦,但是她意识到不能这样继续下去,通过努力学习改变自己,最终证明自己并非是无用的人。
【21题详解】
考查动词词义辨析。句意:我曾经尿床,第1次晚上发生的时候,我敲开了修女的门去寻求帮助。A. wet弄湿;B. make制作;C. warm使暖和;D. clean打扫.根据第四空后的make way for the bad weather可知作者尿床了。故选A项. 【22题详解】
考查名词词义辨析。句意:我敲开了修女的房门去寻求帮助。A. direction方向; B. help帮助; C. permission许可; D. advice建议。因为当时作者还是个5岁的孩子,对于尿床不知该如何是好,所以只能寻求大人的帮助。故选B项。 【23题详解】
考查名词词义辨析。句意:他们反而让我去,提着打湿的床垫在宿舍走。A. pride骄傲;B. comfort安慰;C. shame羞辱; D. apology道歉。根据下文内容可知修女们在宿舍大声嚷嚷给尿床的人让道”可知,他们是要羞辱作者。故选C项。 【24题详解】
考查名词词义辨析。句意:同上。A. toilets厕所;B. offices办公室; C. classrooms教室;D. dormitories宿舍。作者尿床是在宿舍发生的,所以根据逻辑推理可知,修女让她在宿舍。故选D项。
【25题详解】
考查动词词义辨析。句意:她们大声嚷道“给尿床的人让路”,而且怂恿同学们笑我并大声说些难听的话。A. forced强迫;B. persuaded说服;C. encouraged鼓励,怂恿;D. reminded提醒。联系上文“Make way for the bed-wetter”说话的语气可知,修女们故意让其他孩子嘲笑作者。故选C项。 【26题详解】
考查副词词义辨析。句意:那样的事经常发生。A. naturally 自然而然;B. regularly常常;C. eventually最后;D. secretly秘密地。文章第一句提到,从五岁开始作者就常常被恐惧包围,从文中的“constantly”(持续地)可推断处此空用regularly。故选B项。 【27题详解】
考查名词词义辨析。句意:我成了问题少年,常常在酒吧喝酒以此来忘记无助和恐惧。A. teenager青少年;B. mother母亲;C. adult成人;D. wife妻子。根据下文中提到的遇到作者的首任丈夫可知她彼
时还未结婚,所以排除BD两项。前文讲童年时期,此处讲少年时期,符合逻辑。故选A项。 【28题详解】
考查名词词义辨析。句意:同上。根据文章第一句话“From the age of five, I was constantly surrounded by fear.”(从五岁起,我就持续被恐惧围绕)可知此处用fear照应前文。故选D项。 【29题详解】
考查形容词词义辨析。句意:在酒吧我认识了我的第一任丈夫,后来才知道他是一个很暴力的人。A. violent暴力的;B. gentle绅士的;C. responsible负责的;D. forgetful健忘的。根据下文提到的“他把我打的不省人事”可知,她的丈夫是滥用暴力的人。故选A项。 【30题详解】
考查动词词义辨析。句意:同上。A. brought带来;B. talked谈论;C. scared吓;D. beat打。由本句的“unconsciousness”可知,选项中只有“beat”能让人达到神志不清或失去意识的程度。故选D项。 【31题详解】
考查动词词义辨析。句意:我知道我不能再回去,如果回去的话,我会死。A. survive幸存;B. change改变;C. die死亡;D. fight战斗。根据前文提到的作者的丈夫是个滥用暴力的人可知,如果再回家丈夫会回变本加厉,比unconsciousness程度更深的是选项中的“die”。故选C项。 【32题详解】
考查动词词义辨析。句意:因此,我决定除掉累积的痛苦和残忍,用快乐和成功来代替他们。A. associate联合;B. replace代替;C. compare比较;D. fill填。联系下文可知,要用快乐和成功代替之前的痛苦说明作者决定改变她的生活状态,符合文意。故选B项。 【33题详解】
考查名词词义辨析。句意:我开始参加运动然后赢得比赛。A. sport运动;B. debt债;C. shape形状;
D. trouble麻烦。根据15空处句子“I decided to take the ____15____ I used in sport”(我决定把运动中的准则理念运用到生活的其他方面)中的sport可知她之前参加了运动。故选A项。 【34题详解】
考查形容词词义辨析。句意:我不像丈夫和修女说的那样是个无用的人。A. guilty有罪的;B. useless无用的;C. desperate绝望的;D. horrible令人恐惧的。根据上文中“I started to read books about how to think highly of yourself.”(我开始阅读关于怎样能给自己高度评价的书)可知,她的丈夫或其他人对她的评价很低,他们都觉得她是没用的人。故选B项。 【35题详解】
考查名词词义辨析。句意:我决定把运动中的准则理念运用到生活的其他方面。A. skills技巧;B. tips建议;C. principles准则,理念,原则;D. methods方法。下文中的“my determination to keep ____16____”(一定要坚持)是作者的原则或是座右铭。故选C项。 【36题详解】
考查动词词义辨析。句意:一定要坚持下去的决心。A. cool冷酷的,冷静的;B. changing改变;C. fit健康;D. going走,坚持。联系上下文可知,作者能从一个别人眼中的失败者变成成功的人,最重要的就是她的不懈努力。故选D项。 【37题详解】
考查动词词义辨析。句意:就在那个时候,我发现自己是个不错的商人。A. imagined想象;B. forgot忘记;C. discovered发现;D. suspected怀疑。联系上下文可知,此处用“发现”是按照事情发展顺序,作者先经过努力和坚持,然后发现自己的长处,符合逻辑和语境。故选C项。 【38题详解】
考查动词词义辨析。句意:无论你的过去是什么,都不要因为现在的你而抱怨它。A. aim瞄准,打算;B. blame责备;C. repeat重复;D. make制作。联系上下文可知,对于过去的痛苦经历作者并没有抱怨,而是通过改变自己来成就更好的自己,所以她告诫其他人不要抱怨自己的过去。故选B项。 【39题详解】
考查形容词词义辨析。句意:尝试并找到它的积极面。A. positive积极的;B. relevant相关的;C. necessary必须的;D. unforgettable难忘的。联系上下文可知,作者之所以能成为现在的自己,是因为她学会了“think highly of yourself”并且(keep going), 这些都是在逆境中积极正面的东西。故选A项。
【40题详解】
考查动词短语辨析。句意:能克服那些事情的唯一可行方法是:勇敢让一切都改变。A. give up放弃;B. come across偶遇;C. let alone放任不管;D. get over克服。联系上下文可知,该句中的 “those things” 是指困境或不好的经历,所以是需要摒弃或克服的。故选D项。
【点睛】完形填空利用复现信息解题
语篇复现的信息包括原词复现、同义词和反义词复现、上义词和下义词复现、概括词复现和代词复现等。 例如:
本文第6空答案 “regularly”是文章第一句中“constantly”的同义词复现;第8空答案 “fear”是文章第一句中“fear”的原词复现;第9空答案 “violent”是后文中“cruelty”的同义复现。
三、 阅读理解
18. 根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两处为多余选项。
How to achieve happiness
Happiness is the only true measure of personal success.Making other people happy is the highest expression of success, but it's almost impossible to make others happy if you're not happy
yourself.With that in mind, here are five small changes that you can make to your daily routine that will immediately increase the amount of happiness in your life: 1.Start each day with expectation.
If there's any big truth about life, it's that it usually lives up to (or down to) your
expectations.Therefore, when you rise from bed, make your first thought: \"something wonderful is going to happen today.\" Guess what? ______71_______ 2._______72__________
The most common source of stress is the idea that you've got too much work to do.Rather than obsess about it, pick one thing that, if you get it done today, will move you closer to your highest goal and purpose in life.Then do that first. 3.Give a gift to everyone you meet.
I'm not talking about a formal, wrapped-up present.Your gift can be your smile, a word of thanks or encouragement, a gesture of politeness, even a friendly nod.And never pass beggars without leaving them something._____73________
4.Let go of your results.
_______74_________It comes from focusing on events that are outside your control.Once you've taken action, there's usually nothing more you can do.Focus on the job at hand rather than some weird fantasy of what might happen. 5.________75___________
Just before you go to bed, write down at least one wonderful thing that happened.It might be something as small as making a child laugh or something as huge as a million dollar deal.Whatever it is, be thankful for that day because it will never come again. A.End each day with gratitude.
B.Take time to plan and prioritize(区分优先次序) C.Do whatever you like first.
D.The big enemy of happiness is worry. E.You are probably right.
F.Peace of mind is worth the spare change. G.Your results are not always accessible. 参: EBFDA
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容
Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7
违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com
本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务