您好,欢迎来到测品娱乐。
搜索
您的当前位置:首页人教版高中英语必修四Unit 4 Section 4教学设计教案

人教版高中英语必修四Unit 4 Section 4教学设计教案

来源:测品娱乐
人教版高中英语必修 精品教学设计教案

Ⅰ.Match the main idea with each part.

1.Part 1 (Para. 1) A.Examples of some universal body language. 2.Part 2 (Paras. 2~6) B.Body language is sometimes more important than spoken language.

3.Part 3 (Para. 7) C.There are differences in body language, and it's important for us to know them. 答案:1~3 BAC

Ⅱ.Read the passage carefully and choose the best answers. 1.Which of the following about body language is TRUE? A.It is more important than spoken language. B.It is as important as spoken language.

C.Neither spoken language nor body language is important. D.It is less important than spoken language. 2.Why may a person smile if he loses face? A.To show his anger.

B.To hide his embarrassment. C.To threaten others. D.To laugh at others.

3.If you are not interested in others' talking, you may ________. A.look away from him or yawn

B.turn toward and look at something C.fix your attention on the speaker

D.stand at a little distance with open hands

4.Suppose you are a teacher in America, you'll tell your students to ________ when others are talking.

A.avoid looking at others directly B.look directly at others C.glance at others D.look down at others

5.We can infer from the text that ________.

A.we can communicate successfully with others using body language

B.people from different countries will not misunderstand each other using body language C.we should try to learn more about other countries' customs

D.all around the world, people express the same ideas using the same body language 答案:1~5 BBABC

Ⅰ.单词拼写

1.The machine won't function (运转) properly if you don't oil it well. 2.She gave false (虚假的) information to the insurance company.

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

3.The man was shaking his fist (拳头) at us through the window. 4.They hugged (拥抱) each other when they met at the station. 5.They are people of all ranks (等级) and classes. 6.I gave him some medicine to ease (减轻) the pain. 7.I felt so sleepy that I couldn't stop yawning (打呵欠). 8.As a critic, his writing is far too subjective (主观的). Ⅱ.拓展词汇

1.facialadj.面部的→face n.面部;脸

2.trulyadv.真实地;真诚地;真正地→true adj.真实的;真正的 3.angern.怒气;怒火→angry adj.生气的;恼火的 4.respectfuladj.恭敬的→respect v.&n.尊敬;恭敬

5.easen.安逸;舒适vt.减轻(痛苦,忧虑)→easy adj.容易的 [巧记单词]

例词 规律 facial n.+-ial→adj. 派生truly adj.+-ly→adv. 词 angry n.+-y→adj. Ⅲ.补全短语

1.at ease 舒适;快活;自由自在 2.lose face 丢脸

3.turn one's back to背对;背弃 4.give a hug to sb. 拥抱某人 5.nod the head 点点头

6.be respectful to sb. 尊敬某人 7.up and down 上上下下;来来回回

8.look away from把目光从……上移开;不看 9.in most cases 在大多数情况下

1.[教材原句]It is possible to “read” others around us, even if they do not intend for us to catch their unspoken communication.

“读懂”我们周围人的心思是有可能的,即便他们并不想让我们捕捉到他们没有说出来的信息。

[句型点拨]even if意为“即使,尽管”,在句中引导让步状语从句。

[佳句赏析]He said he would make this computer work even if he had to stay up all night. 他说他即使整晚不睡觉也一定要让这台计算机工作起来。 2.[教材原句]How about showing that I am bored? 怎么表示我很厌烦呢? [句型点拨]How about ... 常常用于征求对方意见,意为“……怎么样”。 [佳句赏析]How about doing a survey on tourists' impressions? 我们做一个游客印象的问卷调查如何? SHOWING OUR FEELINGS

Body language is one of the most powerful means of communication, often even more powerful than spoken language. People around the world show all kinds of feelings, wishes and attitudes that they might never speak aloud. It is possible to “read” others around us, even if they do not intend for us to catch their unspoken communication. Of course, body language can be misread, but many gestures and actions are universal.

The most universal facial expression is, of course, the smile — its function is to show happiness and put people at ease. It does not always mean that we are truly happy, however. Smiles around the world can be false, hiding other feelings like anger, fear or worry. There are unhappy smiles, such as when someone “loses face” and smiles to hide

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

it. However, the general purpose of smiling is to show good feelings.

From the time we are babies, we show unhappiness or anger by frowning. In most places around the world, frowning and turning one's back to someone shows anger. Making a fist and shaking it almost always means that someone is angry and threatening another person.

There are many ways around the world to show agreement, but nodding the head up and down is used for agreement almost worldwide. Most people also understand that shaking the head from side to side means disagreement or refusal.

How about showing that I am bored? Looking away from people or yawning will, in most cases, make me appear to be uninterested. However, if I turn toward and look at someone or something, people from almost every culture will think that I am interested. If I roll my eyes and turn my head away, I most likely do not believe what I am hearing or do not like it.

Being respectful to people is subjective, based on each culture, but in general it is probably not a good idea to give a hug to a boss or teacher. In almost every culture, it is not usually good to stand too close to someone of a higher rank. Standing at a little distance with open hands will show that I am willing to listen.

With so many cultural differences between people, it is great to have some similarities in body language. We can often be wrong about each other, so it is an amazing thing that we understand each other as well as we do!

表达我们的情感

身势语是最强有力的交流手段之一,甚至通常它比口头语言更有力量。世界各地的人要表达各种情感、愿望和态度,他们可能从来不会大声地说出来。“读懂”我们身边的人是有可能的,尽管他们并不想让我们捕捉到他们没有说出来的意思。当然,身势语也会被误读,但是很多手势和举动都是具有普遍性的。

微笑当属最普遍使用的面部表情,它的作用是表示快乐和安人心境。然而它并不总是代表着真正的快乐。世界上的微笑可能是假象,来掩盖像生气、恐惧或担忧的情绪。还有不愉快的微笑,比如说当某人丢脸时,他们用微笑来掩饰。但是,微笑一般是用来表达好的情感的。

从婴儿时代开始,我们就用皱眉来表示不悦和生气。在世界大部分地区,皱眉和背对着某人表示生气。攥拳并晃动拳头几乎总是表示某人很生气并要威胁他人。

世界上有很多种表示同意的方式,但是上下点头表示同意几乎在全世界范围内适用。大部分人也明白左右摇头是不同意或拒绝的意思。

怎么表示我很厌烦呢?在多数情况下,把目光从人们身上移开或打呵欠,会使我看上去(对某物/人)不感兴趣。然而,如果我转向某人或某物并看着他(它)的话,几乎每种文化背景下的人都会认为我对此感兴趣。如果我转动眼睛,把头扭向一边,很可能就是我不相信或者不喜欢我所听到的。

在每种文化背景下,尊重他人是主观的,但是通常拥抱老板和老师可能会不妥当。几乎在每一种文化背景下,和级别比自己高的人站得太近通常是不好的。两手伸开,站得有一定距离表示我愿意聆听。

人们之间有那么多的文化差异,而身势语有一些相似之处是很好的。我们经常会彼此误会,因此我们能做到相互理解是一件很令人惊奇的事情!

1.It is possible to “read” others around us, even if they do not intend for us to catch their unspoken communication.(P30)

“读懂”我们周围人的心思是有可能的,即便他们并不想让我们捕捉到他们没有说出来的信息。

★本句是一个主从复合句,其中even if用来引导让步状语从句,意为“尽管;即使”,相当于even though。

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

①We have decided to visit the museum even if/though it rains tomorrow. 即使下雨,我们也决定明天去参观博物馆。 ②Even_if/though_he_is_poor,_she loves him. 尽管他很穷,但她还是爱他。

2.The most universal facial expression is, of course, the smile — its function is to show happiness and put people at ease.(P30)

最普遍使用的面部表情当然是微笑——其作用是表示快乐和使人放松。 ★function n.作用;(事物的)功能;职能;机能vi.运转;起作用

function as 起……作用;具有……功能

①The function of a cash-machine is to provide people with cash when the bank is shut.

自动取款机的功能是在银行关门后让人们提取现金。

②In your new job, you will be expected to perform many different functions (function). 在新的工作岗位上,你可要履行许多不同的职责。 ③Some English adverbs function_as adjectives. 英语中有些副词可作形容词用。

★ease n.安逸;舒适vt.减轻(痛苦,忧虑);缓和 (1)feel/look at ease 感到/看上去心情放松 with ease 轻易地;毫不费力地 put sb. at ease 使某人放松 take one's ease 休息;轻松一下 (2)ease sb. of sth. 减轻某人的(痛苦、负担等) ease one's mind 使某人安心 ④I felt that he was not at ease with what he had prepared. 我感到他对原来准备好的内容有点局促不安。

⑤We live in an age when more information is available_with_ease than ever before. 我们生活在这样一个时代,更多的信息比以往更容易获取。 ⑥Walking helps to ease him of his pain. 散步有助于减轻他的疼痛。

3.Smiles around the world can be false, hiding other feelings like anger, fear or worry.(P30)

世界上的微笑可能是假的,用来掩饰其他情绪,比如生气、害怕和烦恼。 ★anger n.怒气;怒火vt.使发怒;激怒 (1)in/with anger 愤怒地;生气地 (2)angry adj. 生气的;发怒的 be angry with sb. for ... 因……生某人的气 be angry at/about sth. 因某事而生气 ①Her mother hardly ever shouted at her in/with anger. 她的母亲几乎从来不怒气冲冲地对她喊叫。 ②She was angry_with_him_for_saying so. 她因他这样说而生他的气。

③He was angry about/at the hurt. 他因受到伤害而发怒。 4.There are unhappy smiles, such as when someone “loses face” and smiles to hide it.(P30) 还有不愉快的微笑,比如当某人“丢了面子”就会用微笑来掩饰。 ★lose face丢脸;丢面子

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

(1)save one's face 挽回面子 make a face 做个鬼脸 (2)be faced with 面对 (3)face to face 面对面 in the face of 面对(问题、困难、危险等) ①John's careless work made him lose face before his boss. 约翰工作的疏忽使他在老板面前丢了脸。

②Rather than admit failure, Frank made_a_face in order to save_his_face. 弗兰克为了保全面子,没有承认失败,而是做了个鬼脸。

③Faced_with difficulties, they never give up but try their best to find a way out. 面对困难时,他们从不放弃而是努力寻找出路。

④In_face_of the disaster, people united, making every effort together to rescue the trapped people.

在灾难面前,人们团结起来,齐心协力营救被困群众。

5.In most places around the world, frowning and turning one's back to someone shows anger.(P30)

在世界上大多数地方,皱眉或者背对着某人都表示生气。 ★turn one's back to背对;背弃;对……置之不理 turn down 拒绝;关小 turn out 结果是;证明是 turn to 向……求助;转向 turn up 出现;到达;突然发生 turn over 打翻;翻阅;反复思考 ①She did not turn her back to her friends when they needed help. 朋友需要她帮助的时候,她从不拒绝。

②I don't understand why they turned_down my suggestion. 我不明白他们为什么拒绝我的建议。

③He said he was a doctor, but later he turned_out_to_be a cheat. 他自称是个医生,结果证明他是个骗子。

Ⅰ.单句语法填空

1.When you feel nervous, you'd better listen to some light music to put yourself at ease. 2.I didn't see his face clearly because he turned his back to_me.

3.She functioned (function) as assistant to the general manager in a company.

4.Faced (face) with such an argument, different individuals may come to different opinions. 5.(2014·安徽满分作文)Having realized that your time is limited, you'll have to study for your goals without anger(angry) or hesitation.

6.He showed great bravery in face of danger.

7.She turned down young Smith because he was poor. 8.Please don't be angry with me. It wasn't my fault. Ⅱ.完成句子

1.The relationship between the two countries has_eased (已经缓和了) since the beginning of the talks on the border conflicts.

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

2.Seeing that her brother was angry, the little girl turned_her_back_to_him (背对着他). 3.Filled_with_anger (充满怒气), he didn't shout, but just glared silently at me. 4.The_function_of_the_heart (心脏的功能) is to pump blood through the body.

5.Even_if/though_what_they_said_is_right (即使他们说的是对的), the debate will not be over.

6.Don't be afraid of losing_face (丢面子). If you keep on, you will succeed.

[对应学生课下能力提升(十五)]

Ⅰ.根据提示写出单词的正确形式

1.I put her in the top rank (等级) of modern novelists.

2.Sometimes your friends' opinions are subjective (主观的) so you'd better think twice before you do.

3.After listening to the long boring lecture, he stood up, stretched, yawned (打呵欠) and left lazily.

4.He fooled them with a false (假的) story. 5.What is the function (功能) of a cat's claw?

6.He got a very serious facial (face) injury in the fight yesterday.

7.All the people present were filled with anger (angry) at what they saw. 8.They won the game with ease (easy). 9.She was a truly (true) remarkable woman.

10.We were brought up to be respectful (respect) of authority. Ⅱ.选词填空

at ease, look away from, turn one's back to, lose face, function as

1.He didn't want to back down and would risk losing_face.

2.Try to put the candidate at_ease by being friendly and informal. 3.The sofa can also function_as a bed.

4.He turned_his_back_to Rose when she needed help, so his friends all left him. 5.Don't look_away_from me when I'm speaking to you. Ⅲ.完成句子

1.How/What_about_inviting_him to the birthday party? 邀请他来参加生日聚会好吗?

2.He will come on time even_if/though_it_rains. 即使下雨,他还是会准时来的。 3.The machine doesn't_function. 那台机器不运行了。 Ⅳ.完形填空

People have been raising pigeons (鸽子) for about 10,000 years. And pigeon keepers use different kinds of pigeons for different __1__. Some people use pigeons for __2__. For example, in parts of the world, people cook a special meal with pigeon to celebrate the New Year. Some people also __3__ pigeons because they look especially

__4__. There are many interesting kinds of “pretty” pigeons. Different kinds of pigeons have interesting features (特点) __5__ long, soft tails or designs on their heads. The __6__ of these kinds of pigeons enter them in __7__ and the best looking pigeons are chosen to win prizes.

But pigeons have many other __8__ too. Pigeons can fly a long way without growing __9__. They also have another __10__ sense. No matter how far from home they are, pigeons can usually fly back to where they __11__. This is often called a “homing sense”. This sense makes them good for carrying __12__.

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

In many cities around the world, pigeons live in special houses, __13__ pigeon keepers spend a lot of money and time __14__ their birds. When someone has a very good pigeon, he is very __15__. He may also have a way to make money. But this is not usually the main __16__ people keep pigeons. For some people, they keep pigeons as a hobby.

People __17__ their pigeons so much that they even take them __18__ when they move to a new country. They __19__ these birds as their children. “When you are looking at a pigeon in the sky you feel __20__. It is the best feeling you have in a strange country,” a pigeon lover says.

语篇解读:本文是说明文。文章介绍了不同的人养鸽子的不同目的。

1.A.ways B.types C.purposes D.decisions 解析:选C 根据下文中的“Some people use pigeons for ... ”和“Some people also ...”可知,人们因不同的“目的(purposes)”养不同种类的鸽子。

2.A.food B.sport C.money D.family 解析:选A 根据下一句中的“people cook a special meal with pigeon”可知,有人为了“食物(food)”而养鸽子。

3.A.help B.keep C.catch D.control

解析:选B 根据上文中的“pigeon keepers”可知,此处指“养(keep)”鸽子。 4.A.beautiful B.clever C.funny D.happy

解析:选A 根据下一句中的“‘pretty’ pigeons”可知,有些人养鸽子是因为鸽子看起来非常“漂亮(beautiful)”。

5.A.because of B.according to C.except for D.such as

解析:选D 该空后的“long, soft tails or designs on their heads”是举例说明该空前的“interesting features”,故选such as。

6.A.visitors B.owners C.directors D.sellers

解析:选B 根据该段的整体语境可知此处指鸽子的“主人(owners)”。 7.A.shows B.competitions C.classes D.discussions

解析:选B 根据后半句中的“the best looking pigeons are chosen to win prizes”可知,鸽子的主人将鸽子送去参加“比赛(competitions)”。

8.A.skills B.ideas C.signs D.problems

解析:选A 根据该段接下来的“Pigeons can fly a long way”和“pigeons can usually fly back”等可知,鸽子还有其他多项“技能(skills)”。

9.A.worried B.tired C.hungry D.cold

解析:选B 鸽子可以飞行很长距离而不会感到“疲惫(tired)”。 10.A.special B.quick C.weak D.sixth

解析:选A 鸽子的恋巢意识是一种“特殊的(special)”意识。 11.A.live B.eat C.play D.fall 解析:选A 根据前半句中的“how far from home they are”可知,鸽子通常都会飞回它们“住(live)”的地方。

12.A.luck B.peace

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

C.messages D.supplies

解析:选C 根据常识可知,鸽子可以传递“信息(messages)”。 13.A.if B.because C.but D.and

解析:选D “pigeons live in special houses”和“pigeon keepers spend a lot of money and time”之间是并列关系,故选and。

14.A.winning over B.looking at C.caring for D.warming up

解析:选C 养鸽子的人会花大量的金钱和时间“照顾(caring for)”鸽子。 15.A.brave B.proud C.nervous D.patient

解析:选B 根据前半句中的“a very good pigeon”可知,人们为自己有一只好鸽子而感到“自豪(proud)”。

16.A.duty B.prize C.reason D.power

解析:选C 根据下一句中的“they keep pigeons as a hobby”可知,赚钱并不是人们养鸽子的主要“原因(reason)”。

17.A.love B.miss C.trust D.teach

解析:选A 解析见下题。 18.A.along B.back C.up D.out

解析:选A 人们如此“喜欢(love)”鸽子以至于他们搬去一个新的国家时也会“带上(take ... along)”鸽子。

19.A.wish B.consider C.prove D.choose

解析:选B 对于这些养鸽人来说,他们已经将鸽子“看成是(consider)”自己的孩子。 20.A.small B.new C.safe D.free

解析:选D 根据该空前的“a pigeon in the sky”可知,天空中自由飞翔的鸽子也会让在陌生国度的人感到“自由(free)”。

Ⅴ.阅读理解

A

I think that the most basic and powerful way to connect to another person is to listen. Just listen. Perhaps the most important thing we ever give each other is our attention, and especially if it's given from the heart. When people are talking, there's no need to do anything but receive them. Just take them in. Listen to what they're saying. Care about it. Most times caring about it is even more important than understanding it.

When we interrupt what someone is saying to let them know that we understand, we move the focus of attention to ourselves. When we listen, they know we care. Many people with cancer can talk about the relief of having someone just listen.

I have even learned to respond to someone crying by just listening. In the old days I used to reach for the tissues (纸巾), until I realized that passing a person a tissue may be just another way to shut them down, to take them out of their experience of sadness and grief (悲痛;悲伤). Now I just listen. When they have cried all they need to cry, they find me there with them.

This simple thing has not been that easy to learn. It certainly went against everything I had been taught since I was very young. I thought people listened only because they were too timid to speak or did not know the answer. A loving silence often has far more power to heal and to connect than the well-intentioned (出于好心的) words.

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

1.When we communicate with others we had better ________. A.listen more B.understand more C.speak more D.look here and there 解析:选A 细节理解题。根据第一段可知,在谈话过程中,“倾听”是最有效的方法,很多时候它甚至比听明白更重要。故答案为A。

2.If we interrupt what someone is saying, ________. A.they may think we are too rude to them B.they must be very angry with us

C.they may know we don't care about them D.they must stop and listen to us

解析:选C 推理判断题。根据第二段中的“... we move the focus of attention to ourselves.”可知,打断对方说话,无非是把注意力移向自己,这向对方传递的信息就是:我们不在意他们的谈话内容。故答案为C。

3.Passing a person who is crying a tissue perhaps means ________. A.stopping them from crying any more B.stopping them from saying anything C.advising them to have a rest

D.helping them to accept the sadness

解析:选A 推理判断题。第三段谈到作者的个人经历,结合下文中的“shut down (阻止)”可知,当对方哭的时候递给对方纸巾,是想让对方停止“哭泣”。故答案为A。

4.It is very difficult for us to learn to listen because ________. A.we may know the answer B.we have an interesting topic C.parents teach us to speak

D.it goes against what we have been taught

解析:选D 推理判断题。根据最后一段第二句可知,虽然我们知道了“倾听”在谈话中很重要,但是要我们做到却很不容易,主要是因为这与我们从小所接受的教育相违背。故答案为D。

B

The weather affects many aspects of people's daily life. Knowing and understanding what the weather is doing will be useful.

However, the weather is also one of the most unpredictable elements in the world. Although many people watch the morning news gathering the information that is needed about the weather, this is often wrong. Whole days can be ruined by believing that the weather will be one thing, when it turns out to be another. However, owning wireless weather stations allows the owners to monitor the weather for themselves.

Not only will these weather stations allow the owners to see what the weather is doing, but it is personalized to them and their area. Wireless weather stations are specifically for the immediate neighborhood. Plans will be able to be made, and important decisions will no longer be ruined by bad weather.

Although these weather stations are typically seen in homes, they can also be used very easily on farms and fishing boats. Both farmers and fishermen rely on the weather for their business and using up-to-date weather information is essential. By using the wireless weather stations,

they can determine when to harvest crops and head back to the shore. Due to the light size of the weather stations, they can be moved very easily and used anywhere they are needed.

Although the wireless weather stations are great for all homes, they are especially useful for areas that suffer from extreme weather conditions.

The up-to-date, instant weather reports will allow a person to monitor what the weather is

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

doing and if the bad weather is heading in their direction. Extreme weather tends to come very quickly; therefore, any information that is received is helpful.

The weather stations are very simple to set up and are run by solar panels (太阳能电池板), ensuring they will work even if there is a power cut.

语篇解读:文章主要介绍了自建小型气象站的优点。

5.What's the main idea of the text?

A.The weather and its effects on people's daily life. B.Good reasons for having wireless weather stations.

C.The weather — the most unpredictable element in the world. D.The importance of knowing and understanding the weather.

解析:选B 主旨大意题。文章主要介绍了无线的、小型气象站的一些独特优势,因此答案B是最佳选项。

6.With the second paragraph, the author intends to ________. A.make it clear how popular the morning news is B.show us how unpredictable the weather used to be C.explain the value of having wireless weather stations D.show how people got weather information in the past

解析:选C 推理判断题。在第二段中作者先介绍天气预报的缺点,然后引出自己想要表达的主题:小型气象站的优点。故答案为C。

7.What can we learn about a wireless weather station? A.A power failure can't affect its work. B.It will substitute TV's weather report.

C.It is hard to set up but can be moved easily. D.The information it provides is slow but specific.

解析:选A 推理判断题。文章最后一段的最后一句“they will work even if there is a power cut”可以推断出即使停电,这种天气预告机器也会照常工作。

8.Comparatively speaking, a wireless weather station will be most useful to ________. A.TV weather reporters B.power plants

C.fishermen working far out at sea

D.professors and students in universities

解析:选C 细节理解题。文章第四段提到小型的无线气象站对于渔民或者农民来说,非常有帮助,因此C项正确。

人教版高中英语必修 精品教学设计教案

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务