您好,欢迎来到测品娱乐。
搜索
您的当前位置:首页考研英语二(阅读)模拟试卷4(题后含答案及解析)

考研英语二(阅读)模拟试卷4(题后含答案及解析)

来源:测品娱乐


考研英语二(阅读)模拟试卷4 (题后含答案及解析)

题型有:1.3 m people a year, more than malaria or tuberculosis. On present trends, by 2030 they will take a greater toll than the two together, and greater even than AIDS. The vast majority of victims die in poor and middle-income countries—1. 2m in 2011, compared with 99, 000 in rich ones. For every 100,000 cars in the rich world, fewer than 15 people die each year. In Ethiopia the figure is 250 times higher. It is tempting to see the kill as the price of development. Building roads is a highly effective way of boosting growth: the World Bank finds many projects to fund that do better than its minimum acceptable economic rate of return of 12%. In the rich world road deaths and growth went hand-in-hand for decades; the first death-by-car was in 16 and the peak came in the 1970s. However, since then, restraints on drivers and investment in safety have slashed road deaths in the rich world by more than half. New York’s roads are now at their safest since records began in 1910. Sweden is still some way from its stated goal of ending road deaths altogether, but in 2013 just one Swedish child under seven died in a crash. Technology such as alcolocks, which prevent drunk-driving, and self-driving cars will make roads in the rich world safer still. Governments in poor countries tend to assume that they, too, must see deaths soar before they are rich enough to think about saving lives. Aid donors and development banks may conclude that a dangerous road is better than no road at all. But the experience of rich countries has shown that roads can be made safer cheaply and simply. And far from being an unaffordable luxury, safe roads make better economic sense than dangerous ones. Most crash victims are boys and working-age men. Their death or disability leaves families in poverty and deprives countries of their most economically valuable citizens. In medical bills, care, lost output and vehicle damage, the kill costs desperately poor countries as much as 10% of GDP.

1. The underlined word “epidemic”(Para 1, Line 3)may be closest to______. A.polio B.malaria C.disease D.death

正确答案:C

解析:文章中的another epidemic表示“另一种——”,既然提到“另一种”,上文必然还提到类似的信息,由此我们可以推断上文的polio,malaria,AIDS都可以等同于epidemic,而选项[A]和[B]我们都可以选,因此可以确定这些词还不能完全与epidemic相等。我们再往前可以看到这么一句:...fighting infectious diseases in poor countries,而polio,malaria,AIDS就是上文提到的infectious diseases的具体例子,故可以推断出epidemic=infectious disease,即选项[C]是最佳的答案。 知识模块:阅读

2. According to Paragraph 2, which one is true? A.Car accidents cause more death in poor countries. B.Car crashes mainly happen in developed countries.

C.Road crashes kill more people than any disease in the world.

D.The victims of car crashes mostly come from middle-class families.

正确答案:A

解析:选项[A]对应第二段第二行:The vast majority of victims die in poor and middle-in—come countries…由此可见该项的表述是正确的。其中road crashes=car accidents;vast majorityof victims die=cause more death。故该项为答案。通过这个句子我们同时可以确定选项[B]“Car crashes mainly happen in developed countries.车祸主要发生在发达国家”的表述是错误的。选项[C]对应前两句:Road crashes now kill 1.3m people a year,more than malaria or tuberculo—sis.On present trends,by 2030 they will take a greater toll than the two together,and greater eventhan AIDS.文章仅仅提到“road crashes车祸”造成的伤亡超过“malaria疟疾”和“tuberculosis肺结核”,文章还指出:按照目前的趋势,到2030年甚至超过“AIDS艾滋病”,可见[C]项表述是不正确的。其中any disease太过于绝对。选项[D]中的“middle-class families中产阶级家庭”原文没有提到,而是提到了“middle-income countries中等收入国家”,故该项也是错误的。综上所述,本题答案为选项[A]。 知识模块:阅读

3. All the following can reduce road deaths EXCEPT______. A.new technology B.investment in safety C.restrictions on drivers D.building of new roads

正确答案:D

解析:根据road deaths定位到第四段。该段首句指出:However,since then,restraints ondrivers and investment in safety have slashed road deaths in the rich world by more than half.其中,slashed road deaths=reduce road deaths。由此可见restraints on drivers,investment in safety为其中两个答案,即选项[B]和[C]都是减少road deaths的因素。根据该段最后一句:Technologysuch as alcolocks,which prevent drunk—driving,and self-driving cars will make roads in the richworld safer still.由此得知technology也是一个要素,即[A]选项也是因素之一,所以四个选项中原文未提及的是选项[D],该项为答案。 知识模块:阅读

4. We can conclude from the last paragraph that______. A.most victims of car accidents are adolescents B.building roads is unaffordable in poor countries C.road crashes cost most countries much of their GDP

D.if roads are safer in poor countries, economy may be better

正确答案:D

解析:选项[A]意为:车祸的大多数受害者都是青少年。原文最后一段倒数第三句指出:Most crash victims are boys and working-age men.(车祸大多数受害者是男孩和参加工作的男性。)其中adolescents和boys and working—age men并不完全一致,working—age men不一定是青少年,故该项表述不够准确。选项[B]对应第三句和第四句:But the experience of rich coun—tries has shown that roads can be made safer cheaply and simply.And far from being an unaffordableluxury…其中,roads can be made safer cheaply and simply和far from being an unaffordable luxury(绝对不是难以承担的奢侈品)都表明该项是错误的。根据选项[C]的GDP一词可以定位到最后一句:In medical bills,care,lost output and vehicle damage,the kill costs desperately poorcountries as much as 10%of GDP.文章提到的是cost poor countries而不是cost most countries,该项属于偷换概念,故错误。选项[D]对应原文这句话:safe roads make better economic sensethan dangerous ones.可见该项表述是正确的。 知识模块:阅读

5. The best title for the text may be______. A.Road Crashes; Hard to Prevent B.Road: Bringing Growth or Death C.The Unnoticed Infectious Disease

D.The Most Serious Problem in Poor Countries

正确答案:B 解析:本文第一段提到人类对抗疾病,是为了引出第二段全文讨论的话题——road era—shes。选项[C]和[D]两项明显与之无关,可以先排除。[A]项的前半部分是正确的,后半部分的“Hard to Prevent”与最后一段的“But the experience of rich countries has shown that roadscan be made safer cheaply and simply.”一句明显不符,文章提到车祸并不是难以避免的,公路可以变得更加安全,故该项错误。而文章除了讨论车祸造成的死亡以外,第三段明确指出:Building roads is a highly effective way of boosting growth.由此可见文章也提到了公路建设促进发展,因此最适合的标题是选项[B]。 知识模块:阅读

With its sandy beaches, picturesque ruins and blue waters, the Isle of Wight is an idyllic spot off England’s southern coast. Wealthy Londoners sail their boats there. It seems odd that such a place should contain some of the worst-performing schools in England. But it does; and in this, the Isle of Wight is not quite as strange as it seems. Provisional figures show that in 2013 just 49% of 16-year-olds on the island got at least five C grades, including in English and maths, in GCSE exams. That is fewer than in any of London’s 32 boroughs, or indeed anywhere in the southern half of England apart from nearby Portsmouth. In the previous year the Isle of Wight was second to bottom in the whole country. Just 23% of pupils entitled to free school meals got five decent grades, compared with a national average of 36%. In September the island’s schools were deemed so bad that Hampshire County Council took them over. Part of the explanation is distinctively local. Luring good teachers to an out-of-the-way spot is hard. In 2011 the island endured a muddled transition from the sort of three-tier school system common in America, with primary,

middle and secondary schools, to the two-tier one that is standard in England. But its results were bad even before that change. The Isle of Wight’s real problems are structural. It suffers from three things that might appear to be advantages but are actually the opposite. The island lacks a large city; it has some, but not many, poor children; and it is almost entirely white. But these days pupils, including poor ones, often fare better in inner cities than elsewhere. In Tower Hamlets, an east London borough that is the third most deprived place in England, children entitled to free school meals do better in GCSE exams than do all children in the country as a whole. Bangladeshis, who are concentrated in that borough, used to perform considerably worse than whites nationally; now they do better.

6. The beaches, ruins and waters are mentioned to______. A.reveal rich Londoners’ life B.present typical English lifestyle C.introduce the topic of bad schools D.show a tourist attraction in England

正确答案:C

解析:根据题干中的beaches,ruins and waters定位到第一段。文章刚开始描绘了theIsle of Wight的美好风景,然后提到这么一句:It seems odd that such a place should contain someof the worst—performing schools in England.而文章从第二段开始讨论的话题便是围绕着英国的学校在进行,可见文章描述这些风景的目的是为了引出主题,即选项[C]为答案。 知识模块:阅读

7. According to Paragraph 2, which one is true about the Isle of Wight? A.Less than a quarter of its students enjoy free school meals. B.Rank of students’ performance on the island is at the bottom. C.Half of its students do well in English, maths and GCSE exams. D.There are fewer students getting at least five C grades in other areas.

正确答案:B

解析:选项[A]指出:Less than a quarter of its students enjoy free school meals.(少于四分之一的学生可以享受到学校的免费用餐。)该项对应第二段第四行:Just 23%of pupils entitledto free school meals got five decent grades.大意为:在学校免费就餐的学生中,只有23%五门成绩都优秀。可见选项[A]与原文表述不一致,故错误。选项[B]对应该段第三行:In the previous year the Isle of Wight was second to bottom in the whole country.其中second to bottom和该项的at the bottom表达的都是“垫底”的意思,故该项正确。选项[C]对应该段首句:Provisionalfigures show that in 2013 just 49%of 16一year—olds on the island got at least five C grades,includingin English and maths,in GCSE exams.可见一半的人获得至少5个C的成绩,这与该项的“dowell表现良好”表述不一致,因此该项错误。选项[D]对应第二句:That is fewer than in any ofLondon’s 32 boroughs.(这比伦敦32个区的任何一个都少。)该项却说:There are fewer studentsgetting at least five C

grades in other areas.(其他地区获得5个C以上成绩的学生更少。)很明显,两者表述不一致,故该项错误。综上所述,答案为选项[B]。 知识模块:阅读

8. We know from the third paragraph that______. A.good teachers are unwilling to teach in remote areas B.reform of school system on the island seems effective

C.American school system is definitely superior to that of England

D.there is barely difference between American and English school systems

正确答案:A

解析:选项[A]对应第三段第一句:Luring good teachers to an out—of-the—way spot is hard.(把优秀教师吸引到偏远地区是很难的。)其中out—of-the—way spot指的是“偏远的地区”,对应remote areas;is hard对应unwilling。故该项正确。选项[B]“reform of school system学校改革”对应原文“transition from…to…从……到……的过渡”。最后一句指出:But its results were badeven before that change.该句的change对应选项中的reform,而bad与选项[B]中的effective完全不符,故该项错误。选项[C]属于无中生有,文章并没有说美国和英国的教育哪个更好,故错误。选项[D]指出英国和美国的教育“…barely difference几乎没区别”,原文提到美国是三级教育,而英国是两级教育,两者有本质区别,故该项表述也是错误的。 知识模块:阅读

9. The real problems of the Isle of Wight include all EXCEPT______. A.shortage of metropolis B.existence of needy pupils C.uniformity of skin colour D.lack of experienced teachers

正确答案:D

解析:根据题干中的real problems,Isle of Wight等词定位到第四段。该段提到了Isle ofWight面临的三个问题,第一个是The island lacks a large city(岛上没有大城市),而这与选项[A]“shortage of metropolis缺乏大城市”对应,故[A]项不选。第二个问题是:it has some,butnot many,poor children.“存在一些(尽管不是很多)贫困生”,该句话对应选项[B]existence ofneedy pupils(贫困学生的存在)。其中,needy一词表示“需要帮助的,贫困的”,是poor一词的同义替换,故该项也不选。第三个问题是:it is almost entirely white.(岛上几乎都是白种人。)这与选项[C]对应,该项的“uniformity of skin colour肤色统一”是这个句子的同义表达。综上所述,答案为[D]。 知识模块:阅读

10. What can be learned from the last paragraph?

A.Bangladeshis perform worse and make no progress at all. B.Students in inner cities do better than other places presently. C.Currently, poor students often do better in school performance. D.Tower Hamlets is an area which is full of educational resources.

正确答案:B

解析:选项[A]中的Bangladeshis帮我们定位到最后一段最后一句:Bangladeshis,whoare concentrated in that borough,used to perform considerably worse than whites nationally;nowthey do better.其中,now they do better与该项make no progress at all不符,故选项[A]是错误的。选项[B]对应该段第一句:But these days pupils,including poor ones,often fare better in in—ner cities than elsewhere.其中,students in inner cities=pupils in inner cities;do better=fare better;than other places=than elsewhere;presently=these days。故该项是最后一段首句的同义替换,该项正确。选项[C]文章并没有提到,只是在第一句提到:城市中心的学生(包括贫困生)比其他地方的学生表现更好,并没有说“贫困学生通常学习成绩更好”,故该项错误。根据选项[D]中的Tower Hamlets定位到该段第二句:In Tower Hamlets,an east London borough that isthe third most deprived place in England…其中,deprived一词表示“被剥夺的,缺乏食物的,缺乏教育的”,这与该项的“full of educational resources教育资源丰富”相悖,故错误。 知识模块:阅读

Every two weeks a language disappears. By 2100 nearly half of the 6,000 spoken today may be gone. Migration, either between countries or from the countryside to cities, is one reason: though new arrivals generally stick with their mother tongue, at least at home, their children rarely do. The dominance of English is another. But one tongue against the trend is Romani, spoken by 4m of the roughly 11m Roma people worldwide. Its health attests to the importance of language in shaping identity. Unlike most languages, Romani has no country to call home. Its roots lie in India, but since the 10th century its speakers have scattered and kept moving. One result is that they are everywhere a linguistic minority. Another is that 150 different dialects are in use. “Anglo-Romani” , spoken in Britain, differs widely from dialects in France, Bulgaria and Latvia. One Roma man in New Zealand speaks a dialect previously only heard in Wales. The 290,000 native Swedish speakers in Finland show no signs of dropping their language—but it is their country’s second official one, compulsory in all schools and spoken by 9.5m Swedes next door. Irish hangs on partly because of government spending on translating road signs and documents, broadcasting, teaching and extra marks for brave students who use the tongue in their final school exams. But without a government to champion it, Romani is used mostly in the home. Academics and linguists have written it down and tried to standardise it, but many of those who speak it do not read it. America printed a Romani guide to its 2000 census form, but that is a rarity; it almost never features in official documents. The lack of texts complicates attempts to teach it formally. Roma Kulturklass, a Swedish Roma-ni-language school, is one of a handful in the world. Its 35 pupils study everything except Swedish and English in both Romani and Swedish. But with few textbooks, says Angelina Dimiter Taikon, the head teacher, staff must make do with their own translations.

11. We learn from the first paragraph that______.

A.migration makes languages thriving B.there will be 6000 languages by 2100 C.Romani may disappear in the near future

D.children seldom speak mother tongue at home

正确答案:D 解析:选项[A]和[B]对应第一段二、三两句:By 2100 nearly half of the 6,000 spoken to—day may be gone.Migration,either between countries or from the countryside to cities,is one rea-son.可见迁徙是语言消失的原因之一。选项[A]中的thriving显然与原文不符。选项[B]与原文“By 2100 neady half of the 6,000 spoken today may be gone.到2100年,今天所用的6000种语言接近一半会消失”也不符,故错误。选项[C]与原文“But one tongue against the trend is Ro-mani,spoken by 4m of the roughly 11m Roma people worldwide”一句不一致,故错误。选项[D]则对应本段第二行:though new arrivals generally stick with their mother tongue,at least at home,their children rarely do.可见该项“children seldom speak mother tongue at home”的表述是正确的。 知识模块:阅读

12. Which one is true about Romani? A.Its speakers spread all over the world. B.It is spoken by a large group of people.

C.It has 150 dialects, most of which have died down. D.It is widely spoken in Britain and some other countries.

正确答案:A 解析:根据选项[C]中的150 dialects可以定位到第二段。选项[A]对应第二段第二句:Its roots lie in India,but since the 10th century its speakers have scattered and kept moving.其中scattered(分散,分布)对应spread;第三句的everywhere对应all over the world。故该项原文有提到,是正确选项。选项[B]的”spoken by a large group of people”与第三句“One result is thatthey are everywhere a linguistic minority”中的linguistic minority不符,故错误。选项[C]对应“Another is that 150 different dialects are in use”一句,其中“have died down已经消失”与原文“are in use仍在使用”不符,故错误。选项[D]中的widely spoken与选项[B]中的spoken by alarge group of people意思是一样的,故该项也是错误的。综上所述,答案为选项[A]。 知识模块:阅读

13. Romani is usually used at home because______. A.people do not use dialects in public B.it needs support from the government C.it never appears in official documents D.people can only speak it but not read it

正确答案:B

解析:根据题干中的Romani,used at home定位到第四段第一行的“Romani is used mostlyin the home”一句。该题的答案来自本句的前半句,即“without a

government to champion it”。该句大意为:如果没有倡导,吉普赛语大多数时候只能在家里使用。故本题答案为选项[B]。 知识模块:阅读

14. Romani is hard to teach because______. A.few people have mastered it B.few people are willing to learn it C.the written language is insufficient D.the language is extremely complicated

正确答案:C 解析:根据Romani,hard to teach等信息定位到第五段首句:The lack of texts complicatesattempts to teach it formally.而该题答案也是出自这个句子。其中,complicates(使复杂)对应hard。而使Romani不容易教的原因是“the lack of texts缺少教科书”,而该信息对应选项[C]the written language is insufficient。其中,written language(书面语言)对应texts(教科书);insuf-ficient(不足的)对应lack(缺乏)。故选项[C]为本题答案。 知识模块:阅读

15. The best title for the text may be______. A.Romani: Struggling to Survive B.The History and Future of Romani C.Romani: A Language Dying Down D.Disappearance of Minority Languages

正确答案:A 解析:文章第一段通过描述语言的迅速消失讨论到一种反趋势的语言:吉普赛语。第二段对吉普赛语的分布和方言进行介绍。第三段介绍几个讲吉普赛语的重要国家,而且这些国家鼓励吉普赛语的使用。第四段指出问题:吉普赛语缺乏书面文字。第五段接着讨论:由于缺乏书面文字,吉普赛语难以用于教学。我们看看四个选项。[A]吉普赛语:在挣扎中生存;[B]吉普赛语的历史和未来;[C]吉普赛语:正在消失的语言;[D]小语种的消失。本文在第一段讲述许多语言消失了,但是吉普赛语并没有,而接下来文章讨论的主题自然不是语言的消失,故选项[C]和[D]不符合文章主旨。文章有讲述吉普赛语的历史和发展,但是没有提到它将来会如何,所以[B]项中的future一词是不符合文章大意的。文章讲述吉普赛语虽然生存下来,由于缺乏书面记录,吉普赛语教学和传递成为一大问题,故吉普赛语的生存是一个比较艰难的过程,因此[A]项符合题目要求。 知识模块:阅读

Cigarette smoking is a health hazard of sufficient importance in the United States to warrant appropriate remedial action. It was 50 years ago this month that America’s surgeon-general sounded that warning, marking the beginning of the end of cigarette manufacturing—and of smoking itself— as a respectable activity. Some 20m Americans have died from the habit since then. But advertising restrictions, smoking bans and stigma have had their effect: the proportion of American adults who smoke has dropped from 43% to 18% ; smoking rates among teenagers are at a

record low. In many other countries the trends are similar. The current surgeon-general, Boris Lushniak, marked the half-century with a report on January 17th, declaring smoking even deadlier than previously thought. He added diabetes, colorectal cancer and other ailments to the list of ills it causes, and promised “end-game strategies” to stamp out cigarettes altogether. Were that to happen America’s three big tobacco firms, Altria, Reynolds and Lorillard, could be snuffed out, too. Public health officials plot the same fate for multinationals that supply other markets. The hit list includes Philip Morris International(PMI), which along with Altria makes Marlboro, the top-selling global brand; Japan Tobacco; and British American Tobacco and Imperial Tobacco of Britain. They are a hardy group, unlikely to be frightened. But the methods they have used to withstand a half-century of battering by regulators may be losing power. In the rich world, where the economy is stagnant, smokers are trading down to cheaper puffs. The regulatory climate in developing countries is becoming more hostile. New technologies such as e-cigarettes promise to deliver nicotine less riskily. Big tobacco firms may master them, but it would be a radical shift, similar to converting the car industry from internal-combustion engines to battery power. David Adelman of Morgan Stanley, an investment bank, does not “ see anything that’s reversing the conventional tobacco business model. “ But the model needs adjustment. Some reasons for Mr Adelman’s confidence are sound. Advertising bans and the industry’s status prevent would-be competitors. When cigarette-makers raise prices, smokers cough up. Global consumption keeps rising, thanks largely to population growth in poorer countries. The cigarette giants indulge investors with big dividends atnd share buy-backs; they have flocked to tobacco share.

16. According to Paragraph 1, which one is NOT true? A.Smoking restrictions are effective in America. B.Cigarette smoking causes many deaths in America.

C.An increasing number of people are smoking outside America. D.Smoking rates among grown-ups and adolescents have dropped.

正确答案:C

解析:选项[A]大意为:美国的吸烟禁令有了效果。该项对应第一段第四句:But adver-tising restrictions,smoking bans and stigma have had their effect.由此我们得知该项表述正确。选项[B]意为:在美国,吸烟导致许多人死亡。该项对应第三句:Some 20m Americans havedied from the habit since then.(从那时起,大约2000万美国人死于这个习惯(指吸烟)。)故我们知道该项表述正确。选项[C]意为:除美国以外,吸烟人口数量越来越多。该项对应最后两句:the proportion of American adults who smoke has dropped from 43%to 18%;smoking ratesamong teenagers are at a record low.In many other countries the trends are similar.其中最后一句的in many other countries对应outside America,“the trends are similar”说明其他国家吸烟人数也在减少,与该项表述完全相反,故该项错误。选项[D]意为:成年人和青少年吸烟率下降了。该项对应“American adults who smoke has

dropped from 43%to 18%:smoking rates among teenagers are at a record low.”一句,该项表述正确。综上所述,答案为[C]。 知识模块:阅读

17. Boris claimed that smoking______. A.has led to many fatal diseases

B.will be completely prohibited soon C.usually results in diabetes and other ills D.may be ended in the following half-century

正确答案:A

解析:根据大写词Boris定位到第二段,而“claimed宣称”对应该段第二行的“declaring宣称”,故答案来自declaring后面的内容。选项[B]中的“prohibited禁止”,选项[D]中的“ended结束”与第三行的“promised‘end—game strategies’to stamp out cigarettes altogether”的表述是一致的,但是文章并没有提到什么时候才能实现禁烟,[B]项的soon和[D]项的in the following half-century是错误的,故这两项是错误的。选项[A]和[C]两项表述接近,与原文也接近,原文提到:He added diabetes colorectal cancer and other ailments to the list of ills it causes.大意为:吸烟导致各种疾病。与选项[A]的表述基本一致,[C]项中的usually一词是错误的,文章并没有讲述吸烟导致疾病的频率有多高,因此答案为[A]。 知识模块:阅读

18. The underlined phrase “snuffed out”(Para 3, Line 2)means______. A.called out B.wiped out C.found out D.fallen out

正确答案:B

解析:原文:Were that to happen America’s three big tobacco firms,Ahltria,Reynolds andLorillard,could be snuffed out,too.大意为:如果这件事情发生了,美国三大烟草公司也会被snuffed out。“too”一词说明上文提到了与“snuffed out”意思相同的词,我们找到上一段最后一句:...and promised“end-game strategies”to stamp out cigarettes altogether.上文说把香烟stampout,下文又说烟草公司被snuff out,说明snuff out=stamp out。即使两个短语都看不懂,至少我们知道out表示“向外”,把烟草和烟草公司“向外”,自然是表达一个否定的意思。我们来看四个选项:“call out召集,叫喊”;“wipe out擦掉,彻底摧毁”;“find out发现”;“fall out争吵,掉队”。[A]和[C]两项明显是中性,没有否定、贬义的意思,肯定不与snuff out相等,故排除。而[D]项“fall out争吵,掉队”也不符合文章要求,故答案是[B]。 知识模块:阅读

19. New technologies like e-cigarettes______. A.will produce no harmful chemicals

B.will be widely accepted in the near future C.may be much more expensive than cigarettes

D.may not easily substitute conventional tobacco

正确答案:D

解析:根据题干中的new technologies like e—cigarettes定位到第四段中间部分:New tech-nologies such as e-cigarettes promise to deliver nicotine less riskily.选项[A]中的produce noharmful chemicals显然与deliver nicotine less riskily不符,原文说的是“less更少危害”,而不是“没有危害”,故[A]项可以排除。[B]和[C]两项文章没有提到。而[D]项对应倒数第二句:David Adelman of Morgan Stanley,an investment bank,does not“see anything that’s reversing theconventional tobacco business model.”其中may not easily对应does not see anything;substituteconventional tobacco(取代传统烟草)对应reverse the conventional tobacco business model(转变传统烟草商业模式)。故该项正确。 知识模块:阅读

20. When the price of cigarette goes up, smokers may______. A.have a cough B.stop buying it

C.be reluctant to buy it D.quit smoking at once

正确答案:C

解析:根据题干中的when the price of cigarettes goes up定位到第五段第二行:When ciga—rette-makers raise price…其中goes up对应raise。故本题答案非常好找,但是不好理解。答案句是smokers cough up。即使不认识“cough up咳出,掏出,勉强说出”,我们也可以通过排除法来解题。首先选项[A]的“have a cough咳嗽”这么字面意思的词可以先排除。其次,选项[B]stop buying it和[D]quit smoking at once表达意思差不多,因此这两项可以排除。从而我们可以得出答案为选项[C]be reluctant to buy it(不情愿购买,勉强购买)。 知识模块:阅读

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容

Copyright © 2019- cepb.cn 版权所有 湘ICP备2022005869号-7

违法及侵权请联系:TEL:199 18 7713 E-MAIL:2724546146@qq.com

本站由北京市万商天勤律师事务所王兴未律师提供法律服务